Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του πρώην στελέχους εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Κώστα Τσαλικίδη, που είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο σπίτι του στον Κολωνό το 2005, δρομολόγησε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έκρινε ότι οι ελληνικές αρχές βιάστηκαν να κλείσουν την έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνης Λιόγας ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών την δικογραφία που είχε σχηματιστεί για την υπόθεση προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο να δώσει εντολή για περαιτέρω έρευνα, με βάση τα όσα διαλαμβάνονται στην απόφαση του ΕΔΔΑ.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία συνδέθηκε με το σκάνδαλο της παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων πολλών μελών της κυβέρνησης Καραμανλή συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου αλλά και άλλων πολιτικών προσώπων, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών έχει μπει δυο φορές στο αρχείο.

Και στις δυο περιπτώσεις η υπόθεση έκλεισε ως αυτοκτονία αν και στην συμπληρωματική έρευνα καταγράφηκε η άποψη των δυο από τους τρεις ιατροδικαστές που ανέφεραν ότι η αιτία θανάτου δεν είχε εντελώς διασαφηνιστεί.

Πάντως, το ΕΔΔΑ έκρινε ότι τα αίτια θανάτου του πρώην στελέχους έμεναν ασαφή ενώ υποχρεώνει την ελληνική πολιτεία να καταβάλλει στην οικογένεια Τσαλικίδη αποζημίωση 50.000 ευρώ.