Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως από τις έρευνες της αστυνομίας για την δολοφονία του 35χρονου Φιλίπ Μεζάι και του γιου του, ηλικίας μόλις δύο ετών.

Όπως προκύπτει, ο δολοφόνος πυροβόλησε με καραμπίνα τον 35χρονο Φιλίπ Μεζάι, την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του. Το όχημα ανατράπηκε και έπεσε σε αρδευτικό κανάλι. Στην συνέχεια ο δολοφόνος, αφού απεγκλωβίστηκε από το όχημα που βυθιζόταν, μαχαίρωσε στο λαιμό το δίχρονο αγόρι.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί το παιδί ήταν ζωντανό και προφανώς ο δολοφόνος ήθελε να μην υπάρχει μάρτυρας του περιστατικού. Οι αστυνομικοί είναι δύσκολο να εντοπίσουν αποτυπώματα του δράστη στο αυτοκίνητο που ανασύρθηκε από το κανάλι, λόγω του νερού.

Οι αστυνομικές αρχές σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» αναζητούν το κίνητρο της διπλής δολοφονίας αξιοποιώντας ευρήματα και καταθέσεις, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για έναν ή περισσότερους δράστες, με τους οποίους ο Φιλίπ Μεζάι μπορεί να είχε προηγούμενα από οικονομικές ή προσωπικές διαφορές.

Κάποιοι μιλούν για αλβανική βεντέτα, για εκδίκηση, για υπόθεση εκβιασμού κ.ά. Πολλοί όμως μιλούν για έναν άνθρωπο που δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα στο Πλατύ όπου έμενε, δούλευε σε οικοδομές, ασχολιόταν με τα άλογα και ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει.

Κατά την ιατροδικαστή η «αιτία θανάτου του 35χρονου είναι οι κακώσεις κεφαλής από βολίδες κυνηγετικού όπλου και στο παιδάκι η αιτία θανάτου είναι η κάκωση δια τέμνοντος οργάνου στη λαρρυγγική χώρα».