Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι διαρρήξεις σε καταστήματα κυρίως στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Τελευταίο περιστατικό αυτό στον Άγιο Αθανάσιο, όπου ανήλικοι Ρομά χτύπησαν με κλεμμένο όχημα ιδιοκτήτη καταστήματος για να διαφύγουν.

«Με στρίμωξαν ανάμεσα στο δικό μου και στο δικό τους αυτοκίνητο, και το έκαναν επίτηδες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο επιχειρηματίας, μιλώντας στο Star, που φέρνει στο φως το βίντεο ντοκουμέντο από τη διάρρηξη.

Οι δύο ανήλικοι δράστες καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος να περνούν από το σημείο, πριν τη διάρρηξη. Φαίνεται όπως πως κάτι τους τρόμαξε, και γι’ αυτό αποφάσισαν να φύγουν κάνοντας όπισθεν.

Δύο ώρες αργότερα καταφθάνουν και πάλι στην επιχείρηση, όπου με φακό προσπαθούν να δουν εάν βρίσκεται κανείς μέσα.

Στόχος των δραστών στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το Star, φαίνεται πως ήταν το εμπόρευμα του καταστήματος, με τον επιχειρηματία να λέει πως η «ζημιά ανήλθε γύρω στα 1.000 ευρώ».

Αφού έφυγαν από το σημείο με το κλεμμένο αυτοκίνητο, το εγκατέλειψαν σ’ ένα χαντάκι στη Χαλκηδόνα, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθησαν τόσο αυτοί όσο και οι γονείς τους για παραμέληση ανηλίκου.