Έναν άντρα, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο στο TikTok να ποζάρει με ένα μαχαίρι και μια παλαιστινιακή σημαία, με φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης αναζητά η ΕΛΑΣ.

Στο βίντεο, διαρκείας 13 δευτερολέπτων φαίνεται ένας άνδρας να κρατά στο ένα χέρι τη σημαία της Παλαιστίνης και στο άλλο ένα μαχαίρι, το οποίο επιδεικνύει στην κάμερα, στον λόφο του Φιλοπάππου. Εκτιμάται πως πρόκειται για άτομο πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος στο βίντεο εμφανίζεται μαζί με άλλα άτομα πάνω στον βράχο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Εξετάζεται αν είναι το ίδιο πρόσωπο με τον χρήστη που δημοσίευσε το βίντεο στο λογαριασμό του στα social media, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Κοινωνία ώρα Mega».

Αρχικά αποτυπώνεται ο ένας από τους αλλοδαπούς να κρατά με το αριστερό του χέρι μια σημαία της Παλαιστίνης και στη συνέχεια να επιδεικνύει ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι που κρατά στο δεξί του χέρι. Αμέσως μετά το άτομο που τραβά με το κινητό του τηλέφωνο το βίντεο, στρέφει την κάμερα προς την υπόλοιπη παρέα.

Ένας άλλος αλλοδαπός, σχηματίζει με τα δάχτυλα του ένα πιστόλι, ενώ ένα τρίτο μέλος της παρέας, έχει καλύψει μέρος του προσώπου του με ένα μαντήλι.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο της προανάκρισης το επίμαχο προφίλ στο TikTok.