Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο «δράκος των Εξαρχείων» ο οποίος συνελήφθη στην πλατεία Κάνιγγος την Τρίτη (21/11). Ο 23 ετών άνδρας από τη Συρία, που είχε προφυλακιστεί για απόπειρα βιασμού το 2022, κατηγορείται πως μέσα σε δύο ημέρες επιτέθηκε σε ένα ανήλικο κορίτσι και δύο γυναίκες 27 και 29 ετών ενώ τον Οκτώβριο είχε επιτεθεί και σε άλλη κοπέλα στη Γλυφάδα.

Ο φερόμενος ως δράστης είχε ταυτοποιηθεί από τις Αρχές μετά τα βίντεο που είδαν το «φως» της δημοσιότητας και συνελήφθη χθες, Τρίτη (21/11) αργά το βράδυ στην πλατεία Κάνιγγος.

Η πρώτη επίθεσή του φέρεται να σημειώθηκε στις 18 Νοεμβρίου, ενώ νωρίς το πρωί της 20ης Νοεμβρίου έγιναν άλλες δύο επιθέσεις σε γυναίκες.

Ο ένας χρόνος στη φυλακή και η αποφυλάκιση

Δράκος των Εξαρχείων

Ο ένας χρόνος στη φυλακή και η επίθεση στη Γλύφαδα

Είχε δε μπει στην φυλακή για έναν χρόνο και αποφυλακίστηκε φέτος στις 11 Αυγούστου. Είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση κατά μίας γυναίκας με καταγωγή από την Ουκρανία στην περιοχή των Γρεβενών.

Στις 27 Οκτωβρίου του 2023 όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης (22/11) το Mega και η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο είχε αποπειραθεί να βιάσει άλλη μία κοπέλα σε στάση του τραμ στην περιοχή της Γλυφάδας.

Επιβεβαιωμένα στις 18 Νοέμβριου επιτέθηκε σε μία 13χρονη στην οδό Νικηταρά στα Εξάρχεια. Το κοριτσάκι ανέφερε ότι καθώς ανέβαινε τις εξωτερικές σκάλες γυμναστηρίου στα Εξάρχεια, ο άντρας την άρπαξε από την περιοχή της μέσης και προέβη σε γενετήσιες πράξεις χωρίς τη θέλησή της.

Το κορίτσι έβαλε τις φωνές και έτσι ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Την επόμενη μέρα επιτέθηκε σε μία άλλη κοπέλα, δικηγόρο 27 ετών στην οδό Βαλτετσίου.

Ο δράστης, έριξε κάτω την 27χρονη και προσπάθησε να της κλείσει το στόμα ενώ στη συνέχεια αποπειράται να τη βιάσει. Καταστηματάρχης ο οποίος είδε το περιστατικό βγήκε στον δρόμο, έβαλε τις φωνές και ο άνδρας τράπηκε σε φυγή.

Σύμφωνα με τις περιγραφές οι οποίες και επιβεβαιώθηκαν, πρόκειται για ξανθό άντρα μετρίου αναστήματος με γαλάζια μάτια και ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα που μιλά σπαστά αγγλικά.