Λίγες ώρες απομένουν για να κλείσουν οι κάλπες για τις εκλογές 2023. Οι πολιτικοί αρχηγοί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησαν νωρίτερα το εκλογικό τους δικαίωμα ενώ το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία έως τις 2 το μεσημέρι ήταν στο 31,52%.

Η εκλογική διαδικασία κυλάει ομαλά από την ώρα που άνοιξαν οι κάλπες, σύμφωνα τον Γενικό Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Ο κ. Σταυριανουδάκης αναφερόμενος στη διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων και της σταυροδοσίας είπε πως περίπου στις 9 το βράδυ θα έχουμε το 80% του εκλογικού αποτελέσματος ως προς τα ψηφοδέλτια ενώ πριν τις 12 τα μεσάνυχτα θα γνωρίζουμε και τις σταυροδοσίες των βουλευτών.

Το exit poll θα διεξαχθεί από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO.

Το exit poll θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse), ενώ στο κοινό exit poll θα συμμετέχει και το Action24.

Στο ερωτηματολόγιο που παίρνουν έξω από τα εκλογικά τμήματα οι ψηφοφόροι, καλούνται να απαντήσουν ποιο είναι το ανώτερο επίπεδο σπουδών που έχουν, ποιο είναι το κόμμα που ψήφισαν, στην πίσω σελίδα του ερωτηματολογίου επίσης μεταξύ άλλων θα πρέπει να απαντήσουν ποιο κόμμα ψήφισαν το 2019, αλλά και πότε αποφάσισαν το κόμμα που θα ψηφίσουν.