Απαράδεκτη κι αδιανόητη χαρακτήρισε την προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

«Αυτό που έγινε με τον Φρέντι Μπελέρι είναι απαράδεκτο και αδιανόητο, είπε και έκανε αναφορά στην επίσκεψη του στην Χειμάρρα. Θα είμαστε πάντα αρωγός στην μειονότητα. Το έχω πει και στον ίδιο τον Ράμα. Αν συνεχιστεί αυτό θα επηρεάσει και τις διμερείς μας σχέσεις και τον δρόμο της Αλβανίας προς την Ευρώπη. Αν συνεχιστεί θα έχει επιπτώσεις στις ελληνοαλβανικές σχέσεις», σημείωσε ο πρωθουργός.

Αναφορικά με την Τουρκία και το ενδεχόμενο για θερμό επεισόδιο είπε: «Δεν βλέπω θερμό επεισόδιο αλλά οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι. Οι εκλογές να αποτελέσουν ευκαιρία αναστοχασμού για την Άγκυρα. Εμείς δεν θέλουμε να μας απασχολεί συστηματικά η ενίσχυση της αποτρεπτικής μας ικανότητας. Είμαστε πάντα έτοιμοι και για το καλύτερο και για το χειρότερο.

Το ποιος θα ηγηθεί στην χώρα αποκτά και γεωπολιτική σημασία. Ποιος δηλαδή μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και την σταθερότητα στην χώρα. Οι πολίτες έχουν κρίνει και έχουν συγκρίνει».