Την αποτίμησή του για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (10/05) έκανε ο Παναγιώτης Στάθης, εξερχόμενος από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ο δημοσιογράφος του OPEN εξέφρασε και ο ίδιος με τη σειρά του, την ανάγκη διεξαγωγής ενός ελεύθερου ντιμπέιτ χωρίς κανόνες θεωρώντας κατά την εκτίμησή του πως και οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί ασφυκτιούν στο συγκεκριμένο πλαίσιο ενώ μιλώντας για όσα δεν έδειξαν οι κάμερες είπε πως τα τηλεοπτικά διαλείμματα είχαν και χαλαρές στιγμές αλλά και χαμόγελα και σύμφωνα με τα όσα μετέφερε κάποια στιγμή «Έλεγε κάτι ένας πολιτικός αρχηγός και ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα κοιτάχτηκαν και χαμογέλασαν. Κάποιες φορές μιλούσαν και μεταξύ τους. Αυτές όμως οι αντιδράσεις, το να απαντάει δηλαδή ένας πολιτικός αρχηγός και να καταγράφεις την αντίδραση του άλλου, αυτό είναι ένα στοιχείο και ρεπορταζιακό. Δεν θα έπρεπε να καταγράφεται; Δεν υπήρχαν ακραίες αντιδράσεις αλλά είδα και τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη αρκετές φορές να κάνουν μορφασμούς σε απαντήσεις», δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Επισήμανε πως κανείς δεν έγινε σοφότερος από τη συγκεκριμένη διαδικασία, πρόσθεσε όμως πως αυτός που προσπάθησε να βγει κάποιες φορές εκτός κανόνων ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ό,τι στοιχείο ζωντάνιας ήταν εκτός κανόνων. Γι’ αυτό και επιμένουμε και λέμε ότι αυτό είναι ωραίο να γίνεται, οι πολιτικοί αρχηγοί να είναι απέναντι σε δημοσιογράφους αλλά να γίνεται πιο ελεύθερα. Νομίζω και οι ίδιοι ασφυκτιούν σε αυτούς τους κανόνες στους οποίους βλέπαμε τόση ώρα εκεί μέσα και τους οποίους και θέτουν και οι ίδιοι».