«Για το δήθεν μνημόνιο που υπογράφηκε μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης για την εκμετάλλευση θαλασσίων ζωνών και πόρων που προέρχονται από τις θαλάσσιες αυτές ζώνες» θα ενημερώσει τους ομολόγους στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Όπως είπε ο Έλληνας υπουργός, το μνημόνιο αυτό δημιουργεί επιπλέον κινδύνους για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Μεσόγειο.

Ο κ. Δένδιας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδριάζει σήμερα στο Λουξεμβούργο, με βασικό θέμα συζήτησης τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, εξέφρασε την ελπίδα ότι αύριο θα μπορέσει να μεταβεί στο Κίεβο.

«Θα έχουμε σήμερα την ευκαιρία στο Συμβούλιο να κάνουμε νέα συζήτηση σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ουκρανία κατά τη φάση αυτή της αντιμετώπισης της ρωσικής εισβολής. Για μένα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού ελπίζω ότι αύριο θα μπορέσω να βρεθώ στο Κίεβο» είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Δένδιας.

Εξάλλου, οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα ανταλλάξουν απόψεις για τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, μεταξύ άλλων για τις εξελίξεις στο Λίβανο.

 «Θα συζητήσουμε για τη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, μια συμφωνία που αφορά τις θαλάσσιες ζώνες και είναι εξαιρετικά σημαντική σαν ένα ακόμα επιτυχημένο παράδειγμα ειρηνικής επίλυσης διαφορών στη Μεσόγειο» ανέφερε ο Ν. Δένδιας.