Να τοποθετηθεί η Κομισιόν έναντι της «προκλητικής και επικίνδυνης ομιλίας» του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ζητά με σχετική ερώτηση ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, που εκθέτει όλη την «βεντάλια» της τουρκικής προκλητικότητας σε βάρος της χώρας μας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, αφού αναφέρει ότι «ο Τούρκος Πρόεδρος από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ δεν δίστασε, παρουσιάζοντας την Τουρκία υπέρμαχο της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της σταθερότητας, να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι προκαλεί εντάσεις στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου και δεν επιθυμεί την ειρήνη και τη σταθερότητα, ενώ δεν σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας», σημειώνει:

«Η Τουρκία εδώ και χρόνια απειλεί ευθέως με πόλεμο την Ελλάδα έχοντας εν ισχύι από το 1995 “casus belli” κατά της χώρας μας, αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα ελληνικά νησιά, παραβιάζει διαρκώς τον ελληνικό εναέριο χώρο, δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και ασφαλώς τις σχέσεις καλής γειτονίας. Ενώ στην ίδια ομιλία του δεν έλειψαν και οι αναφορές στο Κυπριακό όπου ζήτησε όλοι να αποδεχθούν την ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο, που το βόρειο τμήμα της παραμένει υπό τουρκική κατοχή σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το κοινοτικό δίκαιο.

Παράλληλα στην ίδια προκλητική και επικίνδυνη για την ειρήνη ομιλία του, δεν δίστασε ψευδώς να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι διαπράττει “εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας” λόγω δήθεν των βίαιων επαναπροωθήσεων από το ελληνικό Λιμενικό των μεταναστών, που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ευρώπη και προκάλεσε πνιγμούς μικρών παιδιών στο Αιγαίο, ενισχύοντας μάλιστα τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του με φωτογραφίες».

Και συνεχίζει: «Η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε αντίθεση με την Τουρκία που επιχειρεί, εδώ και καιρό, να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη με πρόσφατο πιο σημαντικό παράδειγμα την εισβολή μεταναστευτικών ροών στον Έβρο με την υποστήριξη της τουρκικής ηγεσίας. Για τους παραπάνω λόγους, ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πως κρίνει και τι θέση παίρνει για την ομιλία του Τούρκου προέδρου από το βήμα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών;».