Για το θέμα των παρακολουθήσεων σχετικά με όσα ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας μετά την κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, ρωτήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε σε δημοσιεύματα καταλαβαίνουμε ότι για άλλα πήγαινε η εξεταστική και άλλα ήρθαν στην επιφάνεια και αυτό αναδεικνύει την υποκρισία Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Αποδεικνύεται ότι η ΕΥΠ επί Τσίπρα παρακολουθούσε πολιτικά πρόσωπα. Ο κ. Πιτσιόρλας δεν είχε ιδέα για την υπόθεσή του. Έπρεπε να έρθει στο φως η υπόθεση Ανδρουλάκη. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάγονταν η ΕΥΠ τότε στον κ. Τσίπρα είχε διαρκή ενημέρωση και αναδεικνύονται και άλλες πτυχές που θα δούμε στην πορεία».

Όσον αφορά στην αντίδραση του Γιάννη Ρουμπάτη ο εκπρόσωπος σχολίασε ότι δεν έχει δει να διαψεύδεται η παρακολούθηση Πιτσιόρλα από την ΕΥΠ την εποχή που ήταν στέλεχος της κυβέρνησης Τσίπρα. Εγώ σχολιάζω δημοσιεύματα που βλέπω καλό θα ήταν να μην υπάρχουν διαρροές».

Οικονόμου σε Ανδρουλάκη: Πρωθυπουργούς κάνει ο ελληνικός λαός

Στο μεταξύ, απάντηση στα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ κλήθηκε να δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ειδικά όσον αφορά στο αν θα αποδεχθεί να είναι πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης αν η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα.

«Πρωθυπουργούς κάνει ο ελληνικός λαός», σχολίασε ο κ. Οικονόμου. Και συνέχισε: «Ο κ. Ανδρουλάκης έχει μια επιμονή να αποφεύγει τα μεγάλα και σημαντικά που αφορούν τους πολίτες».

Σημείωσε και πάλι ότι ο κ. Ανδρουλάκης μετά το θέμα των επισυνδέσεων έχει έρθει κοντά με τον κ. Τσίπρα και όπως είπε θα είναι καλό αντί να λέει τι δεν θα κάνει να πει τι θα κάνει όσον αφορά την κυβερνησιμότητα της χώρας. «Εμείς, θα διεκδικήσουμε ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση που οδηγεί σε αυτοδύναμη Ελλάδα. Μια ισχυρή πλειοψηφία όχι κατ’ ανάγκην με πρόσωπα από ένα κόμμα», πρόσθεσε.