Ο Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε στην Πιερία και έστειλε το μήνυμα, ότι η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την ελληνικό στρατό κρατούν ασφαλή τα σύνορα, αφού αποτρέπουν την είσοδο σε παράτυπους μετανάστες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι «η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το Στρατό μας είναι εκεί και κάνει τη δουλειά της και με την παρουσία της αποτρέπει το να μπαίνουν παράνομα στη χώρα παράτυποι μετανάστες. Είναι υποχρέωση μας απέναντι στον ελληνικό λαό, στο έθνος μας, στο κράτος, τον πολιτισμό μας, τα ιδεώδη μας, το διεθνές δίκαιο, απέναντι στην Ε.Ε. η οποία οφείλει και αξίζει να στηρίζει την Ελλάδα για την προσφορά της σε όλη την Ευρώπη».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα ύστερα από επίσημες αναφορές της τουρκικής πλευράς – που όμως δεν επαληθεύθηκαν – για παράτυπους μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο. «Υπήρξε τουρκική νόταμ στο Καπετάν Αντρέεβο πριν από ελάχιστες ώρες με την οποία οι γείτονές μας εμφάνιζαν ότι σε νησίδα με συντεταγμένες που ανήκουν στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν παράτυποι μετανάστες, ζητώντας να προχωρήσουμε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Η αστυνομία προέβη σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κανένας μετανάστης εκεί», επισήμανε.

Ο υπουργός επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός λέγοντας ότι «κανείς δεν πηγαίνει διακοπές πουθενά εάν δεν αισθάνεται σίγουρος κι ασφαλής», ενώ εξήρε το έργο της ΕΛ.ΑΣ.

Η ατζέντα των συναντήσεων του κ. Θεοδωρικάκο στο νομό Πιερίας περιελάμβανε συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο, τους δημάρχους Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο και Δίου – Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιο, όπως επίσης με τοπικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας.