Έμφαση στα ελληνοτουρκικά αλλά και στην υπόθεση των υποκλοπών αναμένεται να δώσει σήμερα το απόγευμα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με αφορμή την εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο δήμος Ανωγείων στην Κρήτη, για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Ιωάννη Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός, αναμένεται να τονίζει ότι η Τουρκία αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου καθώς κινείται χωρίς κανέναν σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο κάτι που αποδεικνύεται τόσο με τις συνεχείς παραβιάσεις στο Αιγαίο όσο και με τις απειλές εις βάρος της Κύπρου, ενώ παρατηρούμε και πάλι την εργαλειοποίηση των προσφύγων που επιχειρεί στον Έβρο.

Εκτενή αναφορά αναμένεται επίσης να κάνει στη γεωπολιτική σκακιέρα της περιοχής μας και στις επιπτώσεις που καταγράφονται από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Για τις υποκλοπές αναμένεται να τονίζει πως είναι αναγκαία η πλήρης διαλεύκανσης της υπόθεσης των επισυνδέσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για το καλό της Δημοκρατίας και των θεσμών, ενώ δεν πρόκειται να αφήσει καμία αιχμή για τυχόν ευθύνες του Μεγάρου Μαξίμου.

Βέβαια, ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του θα είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Ιωάννη Κεφαλογιάννη και την προσφορά του στον τόπο. Οι δύο άντρες συνδέονταν με στενή φιλία εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 19:30 το απόγευμα στο ανοιχτό θέατρο «Νίκος Ξυλούρης» των Ανωγείων. Τον κ. Καραμανλή θα προλογίσει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (και κόρη του Ιωάννη Κεφαλογιάννη), Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ τον λόγο θα πάρει και ο δήμαρχος της περιοχής, Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από τον με τον μουσικοσυνθέτη Μίνωα Μάτσα (σύζυγο της Όλγας Κεφαλογιάννη) και τον γνωστό ερμηνευτή Βασίλη Σκουλά.