Π επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, ανέφερε ότι όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερο θα είναι για την χώρα.

«Κύριε Μητσοτάκη κυβερνάτε τρία χρόνια με μία βαθιά συντηρητική πολιτική, μία πολιτική που ως κύριο στόχο έχει τη στήριξη των μεγάλων και των ισχυρών. Ναι, δεν θα σταματήσουμε να σας το λέμε, γιατί το βλέπουμε καθημερινά. Ακολουθείτε μία πολιτική που εγκαταλείπει τον μικρομεσαίο, τον αγρότη, την παραγωγική επιχείρηση, την αμυντική μας βιομηχανία, μία πολιτική που οδηγεί στη διεύρυνση των ανισοτήτων και οικοδομεί ένα πελατειακό κράτος. Η κυβέρνηση έχει κατεβάσει ταχύτητα και οι υπουργοί βρίσκονται σε προεκλογική δραστηριότητα. Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές, τόσο το καλύτερο για το λαό και τη χώρα. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή» τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ακολούθως ο κ. Κατρίνης σημείωσε πως «εδώ και καιρό η χώρα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο. Οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι θα εξαντλήσει την τετραετία δεν έχουν πλέον αξιοπιστία και δυναμική. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά κι αμείλικτα προβλήματα, περιμένουν να ακούσουν απαντήσεις που αφορούν τη ζωή τους».

Όσον αφορά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο βουλευτής σημείωσε ότι «στη Μαδρίτη αποφύγατε να θέσετε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας. Είπατε ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να είναι το πεδίο επίλυσης μεταξύ δύο χωρών. Μία δήλωση που κάλλιστα θα μπορούσε να την κάνει ο γ.γ. της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, όχι όμως ακυρώσουμε ο πρωθυπουργός. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε διαμηνύσει στη Συμμαχία ότι σε περίπτωση που η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα και το ΝΑΤΟ μείνει αδιάφορο τότε αυτό θα σημαίνει ότι από το επόμενο λεπτό δεν θα υπάρχει νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, και αυτό το μήνυμα είναι επίκαιρο όσο ποτέ σήμερα».

Αναφερθείς στις αυξήσεις του ρεύματος σημείωσε πως «οι τιμές της ενέργειας τον Ιούνιο αυξήθηκαν πάνω από 60% και η κυβέρνηση προσπαθεί συνεχώς να μας πείσει ότι η ενσωμάτωση της ρήτρας αναπροσαρμογές στις τιμές της ενέργειας θα μειώσει τους τελικούς λογαριασμούς ρεύματος. Σε λίγο διάστημα θα δούμε ποιος λέει την αλήθεια και ποιος όχι. Εμείς δηλώνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Το χειρότερο είναι ότι την ώρα που τα νοικοκυριά, η παραγωγή, οι επιχειρήσεις, η βιομηχανία υφίστανται τις διαρκείς αυξήσεις, η ηλεκτροπαραγωγοί παραμένουν αλώβητοι. Για ένα πράγμα έχει πείσει μέχρι σήμερα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας: ότι η ίδια κάνει τα πάντα για να καθυστερήσει την φορολόγηση υπερκερδών και παραγωγών ενέργειας.