Την αντίθεσή του με τις επιχειρησιακές συμβάσεις, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5. «Είμαστε αντίθετοι σε ότι αφορά την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων, έναντι των κλαδικών, μια αντίθεση την οποία δημόσια έχουμε διατυπώσει», είπε ο κ. Κουβέλης.

«Η θεσμοθέτηση θα σημάνει πρώτον, την ανάδειξη ενός αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ της μικρής, μεσαίας και μεγαλύτερης επιχείρησης. Θα σημάνει, περαιτέρω και πλήγμα στους πόρους που διεκδικούν να εξασφαλίσουν τα ήδη ασθενικά, ασφαλιστικά ταμεία. Θα έχει, επίσης, άμεση δυσμενή αντανάκλαση στη λειτουργία της αγοράς, με ότι αυτό συνεπάγεται ακόμη και για την υστέρηση εσόδων», τόνισε ο Φ.Κουβέλης.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε «ψευτοδίλημμα»,  το δίλημμα απολύσεις ή μειώσεις μισθών γιατί όπως είπε: «είναι ένα ψευτοδίλημμα, διότι για παράδειγμα, θα μπορούσε να ενισχυθεί η μικρομεσαία επιχείρηση. Το ΤΕΜΠΜΕ λιμνάζει και καθυστερεί, όπως επίσης καθυστερεί η δημόσια επένδυση, αυτή που θα έπρεπε να δρομολογηθεί. Το μνημόνιο, το οποίο βέβαια καταψήφισα, έχει ασφυκτικές ρυθμίσεις, από τις οποίες μπορούμε να βγούμε, υπό τη προϋπόθεση ότι η κυβερνητική πολιτική θα αναζητήσει -και δεν το έχει κάνει- το λεγόμενο ισοδύναμο».