«Μπορεί ο κ. Οικονόμου να μην μιλάει με τον κ. Σταϊκούρα γιατί έχουν κόντρα από παλιά, αλλά ας κάνει ένα κόπο να διαβάσει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών» απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγη ώρα αφότου ο πρώτος είχε επιτεθεί στον κ. Τσίπρα για τις πρωινές δηλώσεις του.

Με βάση την παραπάνω ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ «η επιδότηση θα αφορά το 95% των νοικοκυριών» προσθέτει η Κουμουνδούρου για να καλέσει στη συνέχεια τον κ. Οικονόμου να «ξανακάνει τα μαθηματικά του».

Η αξιωματική αντιπολίτευση επαναλαμβάνει έπειτα την κριτική του αρχηγού της περί «απάτης» σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους λογαριασμούς ρεύματος και ζητά, τέλος, από την κυβέρνηση να πει «την αλήθεια στους πολίτες».

«Εμείς λέμε το απλό: Με 280 εκατ. ευρώ κονδύλι για τα αναδρομικά σε 4,2 εκατ. καταναλωτές που έχουν πληρώσει ήδη χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμούς ρεύματος, σύντομα θα αποκαλυφθεί η πολιτική εξαπάτηση του κ. Μητσοτάκη.

Αν πάλι έχουν αρχίσει να τα μαζεύουν για τα 600 ευρώ, γιατί αποκαλύπτεται το επικείμενο φιάσκο, ας πουν την αλήθεια στους πολίτες», κατέληξε η σχετική ανακοίνωση.