Λίγο πάνω από μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, στο πλαίσιο του συντονισμού μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας για τη χάραξη κοινής πολιτικής σε θέματα που άπτονται των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο.

Αυτή την ώρα ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας συναντάται στο γραφείο του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γαΐρ Λαπίντ. Ακολούθως στις 15:10 θα υπάρξει τριμερής συνάντηση μεταξύ των ΥΠΕΞ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις γύρω από το Ουκρανικό, τα όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ενώ θα κουβεντιαστεί και το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς όπως είναι ο στρατιωτικός, ο οικονομικός και ο ενεργειακός. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο περί ώρα 16:15.

Σημειώνεται πως η τριμερής Συνάντηση έπεται της αντίστοιχης Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα Ιεροσόλυμα τον περασμένο Αύγουστο, καθώς και της Συνόδου Κορυφής που έλαβε χώρα επίσης στα Ιεροσόλυμα τον περασμένο Δεκέμβριο.