Απάντηση στον Παύλο Πολάκη και τα όσα είπε περί κρατικοποίησης τουλάχιστον μιας από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες έδωσε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Διαφθορά, διαφάνεια, δικαιοσύνη» ανέφερε ότι όταν ξαναέρθει η Αριστερά στην κυβέρνηση, θα πρέπει να κρατικοποιήσει τουλάχιστον τη μια από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, να πάρει πίσω κάποιους βασικούς πυλώνες όπως τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ και να αυξήσει των αριθμό των δικαστών με εθελούσια έξοδο κάποιων εκ των υπαρχόντων.

Η Νέα Δημοκρατία σε απάντησή της κάνει λόγο για σοβιετικό οικονομικό μοντέλο του κ. Πολάκη, ενώ χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες θεσμικών εκτροπών στη Δικαιοσύνη «ξεκάθαρη απειλή για τη Δημοκρατία».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Συγκεκριμένα αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Στο σημερινό του show, ο Παύλος Πολάκης υποσχέθηκε κρατικοποιήσεις των πάντων – και όσων, δηλαδή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε στο Υπερταμείο. Πρόκειται για το σοβιετικό οικονομικό μοντέλο του κ. Πολάκη και των περισσότερων στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έμεινε όμως εκεί, εξαγγέλλοντας και μια “δεύτερη σχολή δικαστών”, ή οποία προφανώς θα λειτουργεί ως η επίσημη ακαδημία του παραδικαστικού κυκλώματος που ονειρεύεται ανοιχτά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αν οι οικονομικές του αναλύσεις προκαλούν γέλιο σε σύγκριση με την πολιτική που εφάρμοσε ως Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, οι εξαγγελίες θεσμικών εκτροπών στη Δικαιοσύνη αποτελούν ξεκάθαρη απειλή για τη Δημοκρατία.

Την περίοδο 2015-2019, όντως επιχείρησαν να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας, με παραδικαστικές κινήσεις, στημένους τηλεοπτικούς διαγωνισμούς και υπονόμευση των Ανεξάρτητων Αρχών. Ευτυχώς η Ελλάδα, έχει ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου λειτουργεί. Κι όσο ονειρεύονται επιστροφή στις ίδιες μεθόδους, τόσο οι πολίτες θα τους γυρίζουν την πλάτη».