«Δεν μπορώ να συνδυάσω το όνομά μου με την καταψήφιση μιας συμφωνίας, ενώ προσπαθούμε πέντε χρόνια να κρατήσουμε την Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον Real FM σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ όταν η όποια συμφωνία έλθει προς ψήφιση στη Βουλή.

«Δυσκολευόμαστε αυτή τη στιγμή από το γεγονός ότι δεν έχουμε την παραμικρή εικόνα του τι συζητάτε. Προσπαθούμε να κληθούμε να απαντήσουμε σε ένα πολύ δύσκολο ερώτημα χωρίς να ξέρουμε ποια είναι η απάντηση. Βέβαια, από την άλλη για να είμαστε και δίκαιοι, δεν μπορώ να συνδυάσω το όνομά μου με την καταψήφιση μιας συμφωνίας, ενώ προσπαθούμε πέντε χρόνια να κρατήσουμε την Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης. Δεν μπορούμε τελικά εμείς να είμαστε η αιτία να μην περάσει η συμφωνία», σημείωσε για το θέμα ο κ. Μηταράκης.

Σχετικά με την επόμενη ημέρα στην οικονομία μετά την επίτευξη συμφωνίας, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε: «Συζητάμε τόσους μήνες για τη διαπραγμάτευση. Θαυμάσια. Ας πούμε ότι τελειώνει η διαπραγμάτευση αύριο και αυτό τελικά είναι το βασικό σενάριο για όλους. Και ότι τελικά καταφέρνουν πολιτικά, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο ας μην μπούμε σε μία τέτοια πολιτική συζήτηση, να περάσουν τη συμφωνία. Το ζήτημα είναι τι γίνεται από κει και πέρα. Δηλαδή η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της, να φέρει επενδύσεις, να στηρίξει τις εξαγωγές της ή θα μπούμε πάλι σε μία ύφεση και μετά από 3-6-9 μήνες θα μπούμε σε μία νέα συζήτηση νέων μέτρων, λόγω της ύφεσης».

«Όλο το βάρος έχει πέσει στη διαπραγμάτευση. Ας πούμε ότι συμφωνούμε αύριο. Ας πούμε ότι κλειδώνει, ας πούμε ότι η Βουλή με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο περνάει τη συμφωνία τον Ιούνιο, έχουμε σχέδιο για την οικονομία; Έχουμε αποφασίσει τι κατεύθυνση θα πάρει η ελληνική οικονομία; Είμαστε μία ανοικτή οικονομία που θα προσελκύσει επενδύσεις ιδιωτικές ή στην πράξη δεν θα είμαστε. Γιατί 4 μήνες τώρα έχουν παγώσει τα πάντα», συμπλήρωσε.