«Υπάρχει στον λαό τεράστια αγωνία και ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον και η κυβέρνηση περιορίζεται σε ευχολόγια. Ήδη… τελείωσε 4 φορές με την πανδημία και γύρω στο Πάσχα θα τελειώσει κι άλλη μια ακόμη φορά. Εξαντλείται σε γενικολογίες μεταθέτοντας την ευθύνη για τη δική της αδυναμία εθνικής διαχείρισης των κρίσεων στον παγκόσμιο χαρακτήρα των κρίσεων, της υγειονομικής, της ενέργειας, της περιβαλλοντικής κ.ό.κ.» τόνιζε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Όπως είπε, «δεν υπήρξαν μέτρα για τη θωράκιση της υγείας και της ζωής των πολιτών. Δεν έλαβε μέτρα για την αποσυμφόρηση των τόπων συγχρωτισμού (είτε στους εργασιακούς χώρους, είτε στην εκπαίδευση είτε στα μέσα μεταφοράς). Δεν θωράκισε το ΕΣΥ. Σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν στους διαδρόμους γιατί δεν έχουν την νοσηλεία που χρειάζονται και τους αξίζει».

Όσον αφορά τις εσωκομματικές διεργασίες, η βουλευτής Άρτας σημείωσε πως ο διάλογος συνεχίζεται. «Με τις αλλαγές που προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παίρνει τις αρμοδιότητες που του αναλογούν. Αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τη χώρα. Ο διάλογος συνεχίζεται και είναι συστατικό χαρακτηριστικό μας».