Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «CHECK IN στα γεγονότα» με τον Βαγγέλη Πλάκα στο TV100. Συζήτησαν για φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας και ειδικότερα: 

  • Για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, το οποίο ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό: 
  • Είναι ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο προστασίας των παιδιών, που δίνει έμφαση στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των περιστατικών και στοχεύει να: 
  • αναπροσαρμόσει τις θεσμικές λειτουργίες στην κατεύθυνση των φιλικών προς το παιδί διαδικασιών
  • μειώσει τα κρούσματα που συμβαίνουν
  • αυξήσει τα κρούσματα που αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.

Σχετικά με την πρόσφατη καταγγελία για κακοποίηση παιδιών σε ίδρυμα της Αττικής

  • Η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία, η οποία ερευνά την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στο ορφανοτροφείο, οργάνωσε μαζί με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, έλεγχο και «πάγωσε» τη χρηματοδότηση προς τη δομή.
  • Κατά την προετοιμασία του Εθνικού Σχεδίου Δράσης και την παρουσίαση των βασικών αξόνων του στο Υπουργείο Εργασίας, η Υφυπουργός ήταν η πρώτη που επέλεξε να υιοθετήσει και να εντάξει συγκεκριμένες πολιτικές του Εθνικού Σχεδίου Δράσης στις δομές που εποπτεύει, όπως ο «Υπεύθυνος Προστασίας των παιδιών», το λευκό ποινικό μητρώο όλων όσοι εργάζονται σε δομές με παιδιά, το αρχείο καταγραφής των περιστατικών που αναφέρονται. 

Αναφορικά με την εκδικητική πορνογραφία:

  • Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει την αναβάθμιση του ποινικού χαρακτηρισμού της πράξης σε κακούργημα. Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την νομοθετική έκθεση της Ευρωβουλευτή κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο. 
  • Οι ανήλικοι πρέπει να γνωρίζουν τους βασικούς κανόνες για τη χρήση της οθόνης και πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουν την εικόνα και την ιδιωτική τους ζωή. Ως εκ τούτου, ποτέ δε θα πρέπει να στέλνουν φωτογραφίες τους μέσω διαδικτύου, ούτε να δέχονται από κανέναν να τους φωτογραφίζει χωρίς την άδεια τους και ποτέ χωρίς τα ρούχα τους. 
  • Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει δημιουργήσει ένα νέο ενημερωτικό εργαλείο για παιδιά, για τους κινδύνους στο ψηφιακό περιβάλλον, με τίτλο: «Η Κίκο και το φωτοσκορπούλι».
Στην τηλεοπτική εκπομπή «CHECK IN στα γεγονότα» με τον Βαγγέλη Πλάκα στο TV100

Φιλοξενήθηκα στην τηλεοπτική εκπομπή «CHECK IN στα γεγονότα» με τον Βαγγέλη Πλάκα στο TV100. Συζητήσαμε για φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας και ειδικότερα: -> Για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, το οποίο ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό: • Είναι ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο προστασίας των παιδιών, που δίνει έμφαση στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των περιστατικών και στοχεύει να: • αναπροσαρμόσει τις θεσμικές λειτουργίες στην κατεύθυνση των φιλικών προς το παιδί διαδικασιών• μειώσει τα κρούσματα που συμβαίνουν• αυξήσει τα κρούσματα που αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.-> Σχετικά με την πρόσφατη καταγγελία για κακοποίηση παιδιών σε ίδρυμα της Αττικής• Η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία, η οποία ερευνά την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στο ορφανοτροφείο, οργάνωσε μαζί με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, έλεγχο και «πάγωσε» τη χρηματοδότηση προς τη δομή.• Κατά την προετοιμασία του Εθνικού Σχεδίου Δράσης και την παρουσίαση των βασικών αξόνων του στο Υπουργείο Εργασίας, η Υφυπουργός ήταν η πρώτη που επέλεξε να υιοθετήσει και να εντάξει συγκεκριμένες πολιτικές του Εθνικού Σχεδίου Δράσης στις δομές που εποπτεύει, όπως ο «Υπεύθυνος Προστασίας των παιδιών», το λευκό ποινικό μητρώο όλων όσοι εργάζονται σε δομές με παιδιά, το αρχείο καταγραφής των περιστατικών που αναφέρονται. -> Αναφορικά με την εκδικητική πορνογραφία:• Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει την αναβάθμιση του ποινικού χαρακτηρισμού της πράξης σε κακούργημα. Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την νομοθετική έκθεση της Ευρωβουλευτή κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο.• Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει δημιουργήσει ένα νέο ενημερωτικό εργαλείο για παιδιά, για τους κινδύνους στο ψηφιακό περιβάλλον, με τίτλο: «Η Κίκο και το φωτοσκορπούλι»• Οι ανήλικοι πρέπει να γνωρίζουν τους βασικούς κανόνες για τη χρήση της οθόνης και πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουν την εικόνα και την ιδιωτική τους ζωή. Ως εκ τούτου, ποτέ δε θα πρέπει να στέλνουν φωτογραφίες τους μέσω διαδικτύου, ούτε να δέχονται από κανέναν να τους φωτογραφίζει χωρίς την άδεια τους και ποτέ χωρίς τα ρούχα τους. #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #photooftheday #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #εθνικόσχέδιοδράσης #προστασίαπαιδιών #σεξουαλικήκακοποίησηπαιδιών #childsexualabuse #ένασταπέντε #revengeporn #δίωξηηλεκτρονικούεγκλήματος #11188 #ασφαλέςδιαδίκτυο #σπάσετησιωπή #δενείσαιμόνος #δενείσαιμόνη #tv100 #vaggelisplakas @domna_michailidou @kyriakos_ www.enastapente.gr

Posted by Elena Rapti on Tuesday, December 28, 2021