Ένα κουτί με κρασιά, τυριά, προϊόντα αρτοποιίας, ελιές και άλλα ελληνικά προϊόντα με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης παρέδωσε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο. Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερώσει το μέλος της κυβέρνησης την αρχηγό του κράτους για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Ειδικότερα, ο κύριος Λιβανός αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχέδιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και ενημέρωσε την κυρία Σακελλαροπούλου για τις προτεραιότητες της εθνικής πολιτικής για την αγροτική οικονομία. Παράλληλα, προσέφερε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης από οκτώ περιφέρειες της Ελλάδας.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, αναφερόμενη στα προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας που παράγονται στην Ελλάδα, υπογράμμισε τη σημασία του αγροτικού τομέα για την ανάπτυξη της χώρας. Τόνισε, επίσης, τη συμβολή των νέων τεχνολογιών στην εφαρμογή νέων, καινοτόμων πρακτικών της «πράσινης» γεωργίας, που αποτελούν πρόκληση και σημαντική ευκαιρία για τους Έλληνες αγρότες και για την πατρίδα μας συνολικά.