Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση κατ’ αρθρο του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό. «Παράδοση άνευ όρων», «έγκλημα», «αναχρονισμός», «ντροπή» είναι μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τους εισηγητές της αντιπολίτευσης.

«Παραδοθήκατε άνευ όρων στην τρόικα, δεν έγιναν διαπραγματεύσεις για την κοινωνική συνοχή», είπε ο εισηγητής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης και διερωτήθηκε πώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί ιδεολογικά σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο που αποσύρει την εγγύηση του κράτους από την καταβολή των συντάξεων.

Η ΝΔ δεν έχει ακόμα αποφασίσει σε ποια άρθρα συμφωνεί, απάντησε ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος προσθέτοντας «Εμείς κάνουμε διάλογο, ακόμα και στο εσωτερικό μας, δεν φοβόμαστε τις δημοκρατικές συγκρούσεις, ενσωματώνουμε τις διαφωνίες μέσω διαδικασιών σύνθεσης».

Για αναχρονισμό με την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών και τη μείωση των συντάξεων και για έγκλημα σε βάρος των κοινωνικών κατακτήσεων μίλησε ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, καταλογίζοντας αδυναμία στην κυβέρνηση.

Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε κανένα άρθρο, είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσιωτάκης προσθέτοντας: «Ακόμα και να συμφωνούσαμε σε κάτι μικρό,  είναι ντροπή να το ψηφίσεις και να εμφανίζεσαι ότι υπάρχει συναίνεση σε αυτό το νομοσχέδιο».