Κληθείσα να σχολιάσει την παρουσία Ελπιδοφόρου στην εκδήλωση Ερντογάν στις ΗΠΑ και την πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, επισήμανε πως «είναι κρίσιμη όντως η στιγμή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Οι τουρκικές προκλήσεις κλιμακώνονται τα δύο τελευταία χρόνια με σοβαρές ευθύνες της ελληνικής πλευράς. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται προσοχή ως προς τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις που οργανώνει η τουρκική πλευρά καθώς αυτή προσπαθεί να τις χρησιμοποιήσει για ίδιον όφελος.

Ωστόσο η Αρχιεπισκοπή όπως και το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχουν έναν πολύ σημαντικό και σπουδαίο ρόλο να διαδραματίσουν σε σοβαρά θέματα όπως το άνοιγμα της Χάλκης, η στήριξη Κωνσταντινοπολιτών κ.ό.κ.. Σε αυτό τον σύνθετο ρόλο θα πρέπει να υποστηριχθούν».

Η κ. Γεροβασίλη εκτιμά ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. Όπως λέει, «είμαστε σταθερά υπέρ του διαλόγου και ιδιαιτέρως υπέρ μίας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Αυτό απαιτεί να παίρνεις υπόψη τα δεδομένα σε όλη τη γεωπολιτική «σκακιέρα». Η εξωτερική πολιτική της ΝΔ δεν ακολουθεί αυτά τα δεδομένα.  Η συζήτηση δε μπορεί να εξαντλείται στο αν πρέπει ή δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.