Να σχολιάσει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και την κάμψη που καταγράφεται για την κυβέρνηση αλλά και για το εάν και κατά πόσο αυτή έστριψε προς τα δεξιά μετά τον ανασχηματισμό, κλήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου προς τα μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Όπως είπε, ζήτησε καταρχάς ο ίδιος συγγνώμη γι’ αυτό το οποίο έγινε το καλοκαίρι ως προς τις δασικές πυρκαγιές, που οδήγησε εν μέρει και στη δημοσκοπική πτώση της κυβέρνησης.

«Παρότι προσπαθήσαμε πολύ και ήμασταν πιο έτοιμοι από οποιαδήποτε άλλη χρονιά δεν καταφέραμε να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον στο βαθμό που θα θέλαμε. Η συγγνώμη βέβαια πρέπει να ακολουθείται από απτά αποτελέσματα. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η κυβέρνηση στα δύο χρόνια που είναι σημείο καμπής, προηγείται με διψήφιο αριθμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν κάπου εκφράζεται μια λογική δυσαρέσκεια, οφείλουμε να τη λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, να δούμε τι έχουμε κάνει λάθος, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και από κει και πέρα να βελτιωθούμε» όπως είπε.

Όσον αφορά τη δεξιά στροφή, απάντησε ότι «δεν χρησιμοποιώ ούτε δεξιόμετρα ούτε αριστερόμετρα. Αυτό που με νοιάζει είναι η κυβέρνηση να γράφει πολλά χιλιόμετρα, χιλιόμετρα δουλειάς και να μπορεί να εκφράζει πολιτικά, αυτό για το οποίο μίλησα χθες, μια πλατιά ευρεία κοινωνική συμμαχία της Ευρώπης, της λογικής, του ορθολογισμού, που απεχθάνεται την πόλωση, που θέλει έργα και όχι λόγια που απαιτεί από τους πολιτικούς, ειλικρίνεια, αποτέλεσμα και που ταυτόχρονα είναι σε θέση να συνθέτει και όχι να διχάζει. Θα μείνω στα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της διακυβέρνησης».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.