«Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα πανεπιστήμια ήρθε για να μείνει» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στα μέσα ενημέρωσης από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του Κυριάκου Μητσοτάκη, «δεν είναι 40.000, αλλά 14.000 τα παιδιά που δεν μπήκαν φέτος παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής καθορίζεται από τα Πανεπιστήμια και τα ίδια κατάλαβαν πως έκαναν λάθος εκτιμήσεις. Η αυτορρύθμιση θα έρθει από τα ίδια τα πανεπιστήμια».

Παράλληλα έκανε ειδική μνεία στην ασφάλεια στους χώρους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, λέγοντας ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από το 2020, όπου είχαμε περιστατικά που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (σ.σ. όπως η ομηρεία και η διαπόμπευση του πρύτανη του οικονομικού πανεπιστημίου).

«Θέλουμε μία αστυνομία δίπλα στον πολίτη», είπε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας πως και τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν πως και οι αστυνομικοί είναι επίσης νέα παιδιά. Η αστυνομία στα πανεπιστήμια, θα χρησιμοποιηθεί όταν θα είναι πλήρως έτοιμη γιατί χρειάζεται εκπαίδευση. «Δεν ακυρώνεται η πολιτική μας, θα χρειαστούμε λίγο χρόνο για να είμαστε πλήρως έτοιμοι. Δεν υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια που να μπαίνει ο καθένας στο εξωτερικό, το ίδιο πρέπει να γίνει και στα ελληνικά ιδρύματα. Ακόμη και σήμερα η ΕΛΑΣ μπορεί να παρεμβαίνει πάντως στους ακαδημαϊκούς χώρους κατόπιν αιτήματος του πρύτανη».