Σε τροχιά εσωκομματικών διαδικασιών μπαίνει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας τις προσεχείς εβδομάδες, οι οποίες θα κρατήσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Καταρχάς θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για τις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις που αναμένονται εντός του Οκτωβρίου. Ακολούθως τον Δεκέμβριο, εκεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα όπως όλα δείχνουν, αναμένεται η διεξαγωγή του συνεδρίου όπου η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει νέο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής. Αυτή τη στιγμή τη θέση κατέχει ο 53χρονος Γεώργιος Στεργίου, ο οποίος αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Τον κ. Στεργίου, που με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Φεβρουάριο 2016, ορίστηκε Γραμματέας Προγράμματος, θέση από την οποία συντόνισε τη διαμόρφωση του Κυβερνητικού Προγράμματος του κόμματος και τον Ιούλιο 2019 εκλέχθηκε Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, αναμένεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες να αντικαταστήσει στον θώκο ο νυν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης. Πρόκειται για πρόσωπο που χαίρει της εκτίμησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και έχουν όλο αυτό το διάστημα άψογη συνεργασία, ενώ τον έχει επαινέσει πολλές φορές δημοσίως για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η οργάνωση νέων του κόμματος. Συν τοις άλλοις, συνάδει και με το μήνυμα που θέλει να στείλει περί ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού της Πειραιώς με νέα πρόσωπα.