Ξεκίνησε η αποστολή των προσκλήσεων από το γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου προς τους καλεσμένους της δεξίωσης που θα πραγματοποιηθεί το μεθεπόμενο Σάββατο 24 Ιουλίου στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, με αφορμή την 47η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Και αυτή τη φορά θα είναι εντελώς διαφορετική από τις συνηθισμένες, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, οι προσκεκλημένοι θα προσέλθουν άνευ συζύγων, ενώ οι εν ενεργεία βουλευτές που θα παραστούν θα είναι φέτος 80 έναντι 60 που ήταν πέρυσι. Μάλιστα όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Μπούγας έστειλε επιστολή στους βουλευτές και τους ζητούσε να δηλώσουν συμμετοχή και την πολυπόθητη πρόσκληση θα λάμβαναν οι πρώτοι περίπου 50 που θα προλάβαιναν.

Παρά το γεγονός ότι η δεξίωση θα πραγματοποιηθεί σε ανοικτό χώρο, όλοι οι καλεσμένοι θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή στην εσχάτη να έχουν στα χέρια τους PCR test των τελευταίων 48 ωρών ή Rapid test των τελευταίων 72 ωρών πριν την 24η Ιουλίου. Τέλος να σημειωθεί ότι το παρών στη δεξίωση θα δώσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος υπό άλλες συνθήκες θα βρισκόταν στη μακρινή Ιαπωνία για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ωστόσο μετά την απόφαση της κυβέρνησης της νησιωτικής χώρας της ανατολικής Ασίας να γίνει η διοργάνωση χωρίς θεατές, το ταξίδι ακυρώθηκε.