Το δικό του, αυστηρό μήνυμα στους ιδιοκτήτες χώρων διασκέδασης έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, τους προειδοποίησε να μην επιχειρήσουν να γεμίσουν τα καταστήματά τους σε μεικτούς χώρους, καθώς το κράτος δεν θα επιτρέψει να «αισθάνονται κορόιδα όσοι τηρούν το νόμο».

«Εάν κάποιοι έχουν την πονηριά να πουν “θα δηλώσω ότι έχω μεικτό αλλά θα δουλεύω με τη χωρητικότητα των εμβολιασμένων”, κάνουν μεγάλο λάθος και θα το διαπιστώσουν αναλόγως», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης προαναγγέλλοντας «μεγάλα πρόστιμα για τέτοιου είδους παραβάσεις».

Σχετικά με τη δήλωση του καθηγητή Νίκου Σύψα ότι δεν είπε ποτέ η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων να σταματήσουν οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η απόφαση έχει «περάσει» από την επιτροπή, προσθέτοντας σχετικά ότι για να εκδοθεί σε ΦΕΚ κάποια κυβερνητική απόφαση που αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, η κυβέρνηση ελέγχει πρώτα ότι υπάρχει σχετική απόφαση της επιτροπής των ειδικών.

«Το ξέρω σίγουρα ότι έχει περάσει από την επιτροπή. Τελεία. Βέβαια αυτό δεν έχει να κάνει με κάποια αντιδικία με τον κ. Σύψα τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ και τον ευχαριστώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών τόνισε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός και αν κάποιος εξετάσει τη συνολική εικόνα θα διαπιστώσει ότι έχει καλυφθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της διαδρομής, ενώ όσον αφορά στους αρνητές των εμβολιασμών ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει την εξουσία, αλλά ούτε και τη διάθεση να επιβάλλει σε κάποιον αν θα εμβολιαστεί ή όχι» και πως ο κάθε πολίτης έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης.

Έφερε ως παράδειγμα τους καθηγητές λέγοντας ότι αν είναι ανεμβολίαστοι διακινδυνεύουν να κολλήσουν τους μαθητές τους και «αυτή είναι μια πράξη εξαιρετικά ηθικά επιλήψιμη», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν κινδυνεύουν ούτε από τον κορονοϊό, ούτε από την παραλλαγή Δέλτα ενώ αντίθετα οι ανεμβολίαστοι στατιστικά φαίνεται ότι θα κολλήσουν όλοι και ορισμένοι θα νοσήσουν σοβαρά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε, τέλος, ότι κακώς γίνεται λόγος για παροχές προνομίων στους εμβολιασμένους γιατί η κυβέρνηση πιστεύει στην ισότητα και τους ανθρώπους τους διαχωρίζει ο ιός. «Όμως ο ιός σε αντίθεση με την κυβέρνηση διαχωρίζει τους ανθρώπους ως προς ποιους θέλει να στείλει στον άλλο κόσμο και ποιους όχι. Άρα αναλόγως του μεγέθους του κινδύνου που ο καθένας μας βάσει της ατομικής του επιλογής έχει αποφασίσει να αναλάβει, θα πρέπει να ρυθμίζεται και το μέγεθος που το κράτος του επιτρέπει να κινδυνεύει ή όχι αναλόγως με τις επιλογές που έχει κάνει«», κατέληξε με νόημα.