Κλαρίνα και νταούλια ακούστηκαν σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, η οποία συγκλήθηκε με θέμα ημερήσιας διάταξης που έφερε τον τίτλο: «Επετειακή συνεδρίαση για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Εθνική Επανάσταση – Ειδικό αφιέρωμα στα αιωνόβια φυτά από την εποχή της Επαναστάσεως: Καταγραφή και ανάδειξη»

. Η πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεοδώρα Αυγερινοπούλου επέξε να συνοδεύσει την έναρξη της συνεδρίασης με το γνωστό δημοτικό τραγούδι «Ιτιά – ιτιά», ενώ κάλεσε παράλληλα τους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν βίντεο και με άλλα παραδοσιακά τραγούδια όπως το «Ιδέστε τον αμάραντο».

Για την ιστορία, τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσαν για το επετειακό αυτό θέμα ο Γιώργος Αμυράς, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Μέλος της Ολομέλειας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» (μέσω τηλεδιάσκεψης) και οι: Κωνσταντίνος Τριάντης, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοποικιλότητας Οικοσυστημάτων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) (μέσω τηλεδιάσκεψης), Γλυκερία Σιούτη, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δικαίου του Περιβάλλοντος  (μέσω τηλεδιάσκεψης),  Δημοσθένης Κορδός, Υποψήφιος Διδάκτωρ Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (μέσω τηλεδιάσκεψης), Διονύσιος Κυριακόπουλος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (μέσω τηλεδιάσκεψης) και ο Δρ. Γεώργιος Μπαλώτης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (μέσω τηλεδιάσκεψης).   

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.