Με δύο «πράσινες» διαρροές ολοκληρώθηκε για την κυβέρνηση η κρίσιμη ψηφοφορία για τις δύο τροπολογίες για τα κόκκινα δάνεια και την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από την ρύθμιση των 100 δόσεων.

Η τροπολογία για με Γ.Α. 1988 για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ υπερψηφίστηκε από 147 βουλευτές, ενώ 112 βουλευτές καταψήφισαν.

«Παρών» ψήφισαν οι Απόστολος Κακλαμάνης και Μιχάλης Κασσής, οι οποίοι από χθες είχαν ανακοινώσει ότι προτίθενται να μην υπερψηφίσουν την επίμαχη τροπολογία.

Άσφαιρα αποδείχθηκαν τα χθεσινά πυρά για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Βλάχο, ο οποίος παρά τα όσα διεμήνυσε ψήφισε τελικά «Ναι» στην επίμαχη τροπολογία.

Η τροπολογία με Γ.Α. 1955 για τα κόκκινα δάνεια υπερψηφίστηκε από 165 βουλευτές, ενώ «όχι» ψήφισαν 83 και «παρών» 13 βουλευτές. Εκτός από τους κυβερνητικούς βουλευτές η εν λόγω τροπολογία έλαβε το «πράσινο» φως και από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ καθώς και από ορισμένους ανεξάρτητους βουλευτές.

Απών από τη διαδικασία της ψηφοφορίας ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής, Βύρων Πολύδωρας.

Μετά τις δύο θετικές του ψήφους στις τροπολογίες ο βουλευτής Α Αθηνών, Ανδρέας Ψυχάρης, παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα, με τη θέση του να παίρνει ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.

Το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία στη διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.