Η τρέχουσα περίοδος δεν είναι μεταγραφική μονάχα στον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και της πολιτικής όπως δείχνουν τα γεγονότα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος να εγγράψει στις τάξεις του εντός των επομένων ημερών ένα σημαντικό στέλεχος από τον χώρο της ιατρικής που πολιορκούσε εδώ και καιρό. Πρόκειται για τον διακεκριμένο καθηγητή αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Σορβόννης, υπεύθυνο του τμήματος θρόμβωσης στο νοσοκομείο Τενόν και διευθυντή της ερευνητικής ομάδας «Καρκίνος και θρόμβωση Incerm u938» κ. Γρηγόρη Γεροτζιάφα.

Πρόκειται για έναν επιστήμονα ο οποίος έχει ξεκάθαρες απόψεις για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας και είναι υπέρμαχος του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Ως φοιτητής υπήρξε εκπρόσωπος των Αριστερών Συσπειρώσεων στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ και αργότερα, το 2004, είχε κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.). Τον δε Σεπτέμβριο του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, του κόμματος που ίδρυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Όσον αφορά την πανδημία, ο κ. Γεροτζιάφας έγραφε μεταξύ άλλων τον περασμένο Δεκέμβριο ότι «σήμερα κάθε πολίτης έχει τρία καθήκοντα:

1. Να εμβολιαστεί “χωρίς ναι μεν αλλά” όταν οι αρχές Δημόσιας Υγείας τον προσκαλέσουν να το κάνει και να διεκδικήσει την καθολικότητα του εμβολιασμού,

2. Να εφαρμόζει τα μέτρα κοινωνικής και φυσικής απόστασης,

3. Να απαιτήσει από το κράτος ως ανταπόδοση των θυσιών που έχει κάνει και ως φόρο τιμής στους νεκρούς και σακατεμένους από την επιδημία (α) την διεύρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης (β) την ενίσχυση της δημόσιας Εκπαίδευση, (γ) την ενίσχυση της έρευνας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.