Για τη συνεργασία των ευρωπαϊκών χωρών με την Αμερική μίλησε τη συνέντευξη Τύπου μετά την υπουργική Διάσκεψη Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΕ-ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

«ΗΠΑ επέστρεψαν, αλλά η Ευρώπη δεν έφυγε ποτέ από τη διατλαντική εταιρική σχέση και είμαστε ικανοποιημένοι που τώρα η ασφάλεια γίνεται ξανά άγκυρα της διατλαντικής συνεργασίας, η οποία θα γίνει παράγοντας παγκόσμιας σταθερότητας» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς παράλληλα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επεσήμανε ότι ΕΕ και ΗΠΑ έχουν «τις ίδιες αξίες, τις ίδιες αρχές, το ίδιο μοντέλο κοινωνίας και τις ίδιες φιλοδοξίες για να σφυρηλατήσουμε μία win-win εταιρική σχέση σε αυτά τα θέματα που συζητήσαμε σήμερα, όπως η κυβερνοασφάλεια, η μετανάστευση, το έγκλημα και επίσης η κοινωνία των πολιτών».

«Η διατλαντική συνεργασία πρέπει να έχει ανθρωποκεντρικά συστατικά και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί αυτό από το να προχωρήσουμε μπροστά σε τομείς όπως η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών μετά την πανδημία. Η Ευρώπη είναι η πιο εμβολιασμένη ήπειρος στον κόσμο. Έχουμε ένα κοινό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό που ανοίγει την πόρτα της κινητικότητας, την επιστροφή στην κανονικότητα» είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.