Συνεχίζοντας την περιοδεία του σε χώρες με πολύ μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επισκέπτεται από σήμερα έως τις 22 Μαΐου τη Γαλλία.

Στο Παρίσι ο υπουργός θα έχει συναντήσεις με τον Γάλλο ομόλογό του και με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και των μεγαλύτερων tour operators της Γαλλίας. Επίσης, κατά την παραμονή του στη γαλλική πρωτεύουσα, θα παραχωρήσει σειρά συνεντεύξεων σε γαλλικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η επίσκεψη του κ. Θεοχάρη στη Γαλλία, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, εντάσσεται στην προσπάθεια προώθησης της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού και του ασφαλούς ανοίγματός του για το καλοκαίρι του 2021. Όπως είχε αναφέρει πρόσφατα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, «η γαλλική αγορά είναι ιδιαίτερα ένθερμη για την επανέναρξη της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα και βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά στις κρατήσεις».

Το πρόγραμμα του υπουργού Τουρισμού στο Παρίσι περιλαμβάνει συνάντηση με τον υπουργό Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της γαλλικής κυβέρνησης Jean-Baptiste Lemoyne. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες με τον γενικό διευθυντή του τουριστικού Οργανισμού Héliades Jean Brajon και με εκπροσώπους των tour operators NG και Karavel- Fram.

Έπειτα από γεύμα εργασίας με ανώτατα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας Air France, την Παρασκευή 21 Μαΐου, ο κ. Θεοχάρης θα έχει συνάντηση με τον Product Manager του tour operator Thalasso No1- Ôvoyage Sami Guenaoui.

Ενδιάμεσα, ο υπουργός Τουρισμού θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε γαλλικά ΜΜΕ, όπως η εφημερίδα Le Figaro, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ένωση Europress, το Tourmag, η L’Echo Touristique, το οικονομικό περιοδικό Challenges, το Le Quotidien du Tourisme κ.ά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.