Θέμα στήριξης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, από τη Νέα Δημοκρατία θέτει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Αφορμή, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Τμήμα Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι -όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αυγή», τα «σοβαρά νομικά, θεσμικά και οικονομικά κενά που εντοπίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο στον διαγωνισμό που κατάρτισε η διορισμένη από τον κ. Πατούλη Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ για την προμήθεια – μαμούθ των 223,5 εκατ. ευρώ αναφορικά με εξοπλισμό συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών για λογαριασμό 66 Δήμων».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το δημοσίευμα και σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με βάση την απόφαση του ΣΤ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θέτει μία σειρά ερωτήματα προς τη ΝΔ:

  • Υπάρχει έστω και μία, διαδικασία στην οποία να εμπλέκεται ο κ. Πατούλης και η οποία να μην έχει θέματα νομιμότητας;
  • Ως πότε ο κ. Βορίδης και η κυβέρνηση συνολικά θα παραμένουν απαθείς απέναντι στα κατορθώματα του εκλεγμένου με το χρίσμα της ΝΔ Περιφερειάρχη Αττικής;
  • Εξακολουθεί να απολαμβάνει ο κ. Πατούλης της στήριξης της ΝΔ;

Κλείνοντας, αναφέρει: «Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ο κ. Πατούλης και οι ομοϊδεάτες του της κυβέρνησης. Τα χρήματα που διαχειρίζεται ο κ. Πατούλης και οι εκλεκτοί του δεν είναι δικά τους. Είναι χρήματα του Ελληνικού λαού.

Απαιτούμε απόλυτη τήρηση της νομιμότητας. Απαιτούμε πλήρη εφαρμογή των κανόνων της χρηστής διοίκησης. Απαιτούμε πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων των Ελλήνων πολιτών. Η ΝΔ οδήγησε μια φορά τη χώρα στη χρεοκοπία με οδυνηρές συνέπειες για τους Έλληνες πολίτες. Δεν θα τους επιτρέψουμε να το ξανακάνουν».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.