Στις τουρκικές προκλήσεις αναφέρθηκε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής κάνοντας λόγο για πανικό της γειτονικής χώρας που γίνεται για εσωτερική κατανάλωση.

«Η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφεραν κάτι πρωτοφανές, έκαναν την ελληνοτουρκική ευρωτουρκική διαφορά πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής από τον εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή» επισήμανε στον ΣΚΑΪ.

Οι διερευνητικές, συνέχισε, είναι ένα πρώτο επίπεδο διαλόγου, η χώρα μας όμως δεν πρόκειται να ανοίξει τη βεντάλια των θεμάτων που θέλει η Τουρκία. Για πρώτη φορά στο Συμβούλιο της Ευρώπης οι ηγέτες είπαν ότι η μόνο ελληνοτουρκική διαφορά είναι η υφαλοκρηπίδα.

«Το ‘76 Καραμανλής και Ντεμιρέλ είχαν συμφωνήσει για να πάμε στη Χάγη με μόνο ζήτημα την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, μια πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» εξήγησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Τάση επαναφοράς στο τραπέζι της αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης έχει ξεκινήσει η Τουρκία από τη δεκαετία του ‘70 και του ‘80 κορυφώθηκε, με τα Ίμια το ’96… Βλέπουμε την Τουρκία να είναι πολύ πιο επιθετική, ενώ το Oruc Reis έχει αποχωρήσει από τις έρευνες. Βλέπουμε πανικό στην Τουρκία όλα αυτά γίνονται για εσωτερική κατανάλωση» τόνισε ο υπουργός.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.