«Σταθερή και αμετακίνητη βούληση της κυβέρνησης είναι η δραστική και ως εκ τούτου αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαφθοράς σε όλο το φάσμα του Δημόσιου τομέα» αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου απαντώντας στις βολές που δέχτηκε για «δήθεν «συγκαλύψεις», «ευνοϊκές μεταχειρίσεις» και «χαριστικές νομοθετικές ρυθμίσεις» για εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα και για καταχραστές δημοσίου χρήματος».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αφού καλεί εκείνους που έχουν στοιχεία για συγκεκριμένες περιπτώσεις που έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρισης από τις επίμαχες ρυθμίσεις να τα δημοσιοποιήσουν υπογραμμίζει ότι «ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να βρουν, πίσω από τις εν λόγω ρυθμίσεις, οποιαδήποτε σκοπιμότητα».

Μάλιστα, ο υπουργός κάνει αναφορά και στο νομοθετικό έργο του υπουργείου Δικαιοσύνης στην προσπάθεια του να «δείξει» πως στόχος της κυβέρνησης είναι η πάταξη της διαφθοράς. «Αυτό αποδεικνύεται από το μέχρι τώρα νομοθετικό έργο της. (κακουργηματοποιήθηκε η δωροδοκία – παθητική και ενεργητική – των πολιτικών αξιωματούχων και των δικαστικών λειτουργών και αυστηροποιήθηκε αυτή των υπαλλήλων κ.ά. βλ. ν. 4254/2014).

Με τις πρόσφατες και (οψίμως!) σχολιαζόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ΟΥΔΕΙΣ υπάλληλος (Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος, μέλος Δ.Σ. κλπ), που υπηρετεί όχι μόνο στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., ΟΤΑ, αλλά και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που ιδρύθηκαν από το Δημόσιο (ΟΤΕ {υπόθεση SIEMENS}, ΔΕΗ, Ναυπηγεία κλπ) απαλλάσσεται ή θα τύχει οποιασδήποτε ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης», καταλήγει ο κ. Αθανασίου.