Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού και ημέρα ίδρυσης της Unicef, δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα μνήμης για τα παιδιά όλου του κόσμου αφού πριν από 74 χρόνια ιδρύθηκε η UNICEF, η δική τους οργάνωση, με αρχικό σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά της Ευρώπης μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά και στη συνέχεια τα εκατομμύρια παιδιά όλου του κόσμου. Με στόχο την επιβίωση, την προστασία και την κοινωνική ένταξη των παιδιών, ανάμεσα σε πολέμους, σε φτώχεια, σε εγκληματικότητα, σε εκμετάλλευση, η UNICEF ανοίγει μια ομπρέλα για τα παιδιά όλων των χρωμάτων, των φυλών, των θρησκειών, για να πάνε σχολείο, να εμβολιαστούν, να έχουν πόσιμο νερό, να μην πεθαίνουν από την ασιτία, να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

Σε αυτή την ημέρα αξίζει επίσης να επισημάνω τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του  επικεφαλής του νέου μόνιμου Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, Luciano Calestini για στενή συνεργασία με σκοπό την εκπόνηση ενός Εθνικού Σχεδίου για τη στήριξη των παιδιών σε βάθος δεκαετίας. Το δικό μου μήνυμα για τη σημερινή μέρα είναι απλό: ας μη γυρνάμε την πλάτη στα μηνύματα της UNICEF. Ας γίνουμε μέρος αυτής της μεγάλης οικογένειας. Ας αλλάξουμε μαζί της τον κόσμο των παιδιών.»