Επιμένει ο Κοντονής: Ψευδολογία – Ποτέ δεν ψήφισα τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα το 2019

Νέα αιχμηρή δήλωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:01
13/10/2020
Επιμένει ο Κοντονής: Ψευδολογία - Ποτέ δεν ψήφισα τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα το 2019
3
loading

Απάντηση «στη νέα ψευδολογία» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τον παρουσιάζουν ότι «δήθεν σήμερα τοποθετείται αρνητικά στις αλλαγές που έγιναν το 2019 στον ΠΚ, ενώ τότε τις είχε υπερψηφίσει» δίνει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Σταύρος Κοντονής, με νέα αιχμηρή δήλωση.

Ο κ. Σταύρος Κοντονής στη δήλωση που απέστειλε και στους πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς συντάκτες αναφέρει ότι όχι μόνο στην ομιλία που είχε κάνει στην Βουλή είχε κάνει γνωστή τη διαφωνία του χωρίς περιστροφές αλλά και ότι είχε προτείνει «να αναβληθεί η έναρξη ισχύος του νέου κώδικα, με σκοπό να γίνουν στο μεσοδιάστημα οι αναγκαίες διορθώσεις».

Σημειώνει ότι «μετά το πέρας της συζήτησης στην Ολομέλεια δεν πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, έτσι ώστε να μπορεί να εκφράσει ο κάθε βουλευτής την προσωπική του θέση» συνεπώς, δεν μπορεί να λέγεται ότι ψήφισε ο ίδιος προσωπικά τις τροποποιήσεις αυτές. Μάλιστα καλεί «να σταματήσει εδώ η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση του άλλα να λέω και για τα αντίθετα να εγκαλούμαι. Εκτός και αν πρέπει να αντιμετωπίσω διαφορετικά τις συκοφαντίες και τα ψέματα εις βάρος μου».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του πρώην υπουργού και βουλευτή Σταύρου Κοντονή που αναφέρει:

«Αναγκάζομαι να επανέλθω σήμερα για το ζήτημα της ψήφισης του ΠΚ γιατί αυτή την εβδομάδα βρισκόμαστε μπροστά σε νέα ψευδολογία.

Αμέσως μετά την διαγραφή μου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε δημόσιες τοποθετήσεις τους με εγκαλούσαν, ότι δήθεν τοποθετούμαι σήμερα αρνητικά για το νέο Ποινικό Κώδικα, ενώ τον είχα υπερψηφίσει κατά την συνεδρίαση της Βουλής.

Η επιχειρηματολογία αυτή έπεσε στο κενό, όχι μόνο γιατί με την ομιλία μου χωρίς περιστροφές πρότεινα να αναβληθεί η έναρξη ισχύος του νέου κώδικα, με σκοπό να γίνουν στο μεσοδιάστημα οι αναγκαίες διορθώσεις, αλλά κυρίως γιατί μετά το πέρας της συζήτησης δεν πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, έτσι ώστε να εκφράσει ο κάθε βουλευτής την προσωπική του θέση.

Ως εκ θαύματος από χθες συγκεκριμένη ιστοσελίδα (www.tvxs.gr) η οποία μου ζήτησε να εκθέσω σε ερωτήσεις που μου υπέβαλε τις απόψεις μου, ισχυρίζεται ότι δήλωσα πως καταψήφισα το νέο ποινικό κώδικα.

Δεν ξέρω τι άλλο θα σκαρφιστούν ορισμένοι, για να παραποιήσουν την πραγματικότητα. Αναρωτιέμαι όμως πώς έχουν το θράσος να προβάλλουν παρόμοιες απόψεις και άθλιους χαρακτηρισμούς εις βάρος μου, όταν οι πάντες γνωρίζουν και ο ίδιος το ανέφερα, πως δεν διενεργήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, για να πάρω προσωπική θέση;

Προς απόδειξη των λεγόμενων μου παραθέτω ακριβώς την ερώτηση και την απάντηση.

"Είναι γεγονός ότι είχες διατυπώσει επιφυλάξεις για την εισαγωγή προς ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα. Γιατί τελικώς τον υπερψήφισες; Μήπως θα έπρεπε να είχες κινηθεί διαφορετικά;

 • Όχι μόνο δεν είχα υπερψηφίσει το νέο Ποινικό Κώδικα, αλλά με συνεχείς δημόσιες τοποθετήσεις μου είχα επισημάνει, ότι πτυχές αυτού του νομοθετήματος εκθέτουν την κυβέρνηση. Μάλιστα ως έσχατο σημείο υποχώρησης, είχα ζητήσει στη συνεδρίαση της Βουλής, ακόμη και αν υπερψηφιστεί, η ισχύς του να μετατεθεί μερικούς μήνες, για να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις. Ούτε σ' αυτό εισακούστηκα, με τα γνωστά δικαστικά αποτελέσματα σε εκκρεμείς δικές δωροδοκίας. Επαναλαμβάνω την σαφή διαφοροποίηση μου στη Βουλή, όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν διενεργήθηκε ονομαστική ψηφοφορία. Πώς σήμερα λοιπόν ανερυθρίαστα ισχυρίζονται ακόμη και πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπερψήφισα το νέο ποινικό κώδικα;"

Ελπίζω να σταματήσει εδώ η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση, άλλα να λέω και για τα αντίθετα να εγκαλούμαι. Εκτός και αν πρέπει να αντιμετωπίσω διαφορετικά τις συκοφαντίες και τα ψέματα εις βάρος μου».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Καλογρεζα

  Οι κομουνιστες πριν 41 χρονια ηταν ιδεολογοι
  κ\'ελεγαν την σκεψη τους εξω απο τα δοντια και ξαστερα.
  Δεν ηταν σαν τα σημερινα φροκαλα με παραμυθια και fake news...
  @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

  1. avatar Υ-Περαστικός

   Δεν είναι Κομμουνιστής. Το μόνο σίγουρο, γιατί Κομμουνιστές είναι κατά ΕΕ, ΝΑΤΟ, Μνημονίων, μειώσεων μισθών / συντάξεων κ.α. Τα ακριβώς αντίθετα είναι ή υλοποίησε ο Σύριζα.
   /
   Θα γράψω την εκτίμηση μου.
   Μάλλον \"σοσιαλδημοκρατικής\" νοοτροπίας είναι ο κύριος. Μόλις είδε τις τεράστιες αντιφασιστικές εκδηλώσεις, κατά την γνώμη μου σκέφτηκε την επόμενη μέρα της πολιτικής του καριέρας για να μην τυχόν πολιτικά χρεωθεί κάτι. Δες τις ημερομηνία των συγκεντρώσεων και σύγκρινε με την ημερομηνία της \"ρήξης\" του με τον Σύριζα
   /
   Αν όντως δεν του άρεσε ο νόμος είχε καιρό από τις 2/3/2019 που κατατέθηκε η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα ή έστω στις 5/6/2019 που ψηφίστηκε, λίγο πριν τις εκλογές, να αποχωρήσει από τον Σύριζα. Αλλά δεν το έκανε. Υπάρχει κάποια εξήγηση?;

 2. avatar μλμλμλ

  Απ τη μια 41 χρονια κομουνιστής και απ την άλλη \'τετοια είναι η ποιότητά τους....\' δε μου λέει! Μήπως να το ψάξεις?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει