Στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε τη Δευτέρα σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο πρώην υπουργός του κόμματος, Σταύρος Κοντονής, παρατηρώντας: «Είμαστε σε ένα σκοτεινό τούνελ. Οι παρενέργειες λαθών κι επιλογών, οι οποίες δεν ήταν κατάλληλες, αρχίζουν σήμερα να κακοφορμίζουν».

«Η δημόσια αυτή αντιπαράθεση και ο επιθετικός λόγος μεταξύ στελεχών και μελών του κόμματος είναι ό,τι χειρότερο, είναι πράγματα πάρα πολύ δυσάρεστα», δήλωσε ο πρώην υπουργός, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7.

«Μπορεί να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ» από το τούνελ, ανέφερε μετά το σχόλιο δημοσιογράφου.

Ο κ. Κοντονής τόνισε, ότι δημιουργήθηκε ένα κόμμα τάσεων, οι οποίες «δεν είναι τάσεις, είναι ομάδες και βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ακραίος φραξιονισμός, ο οποίος προσβάλλει τις συλλογικές λειτουργίες του χώρου και του κόμματος. Όταν ψηφίσαμε στα συνέδρια την ύπαρξη τάσεων, ψηφίσαμε την ύπαρξη ιδεολογικοπολιτικών ρευμάτων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και χώρων συζήτησης, ανάλυσης πολιτικής».

«Τα φαινόμενα του αρχηγισμού πλήττουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ προς τα έξω», συμπλήρωσε ο Σταύρος Κοντονής. «Έχουμε φέουδα μέσα στο κόμμα… κάνω έκκληση, αυτήν την κατάσταση μόνο τα μέλη του κόμματος μπορούν να αναστρέψουν, αν γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς τους μηχανισμούς και ας κρατήσουν για τους εαυτούς τους την κριτική σκέψη έναντι πάντων, ακόμη και εμού του ιδίου που σας μιλάω.»

«Αυτά που άκουσα περί πειθαρχικών οργάνων και ενδεχομένων διαγραφών, είναι ό,τι πιο αρνητικό φορτίο έχει η αριστερά στη πολυετή ιστορία της και προσφορά αγώνων στον τόπο. Αν νομίζουν μερικοί ότι μπορεί να λύσουν τα υπαρκτά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ έτσι, και όχι με πολιτικές πρωτοβουλίες, συλλογικότητα και συσπείρωση, τότε κάνουν πολύ μεγάλο λάθος».