Εδώ και χρόνια οι βουλευτές Επικρατείας, Α’ Πειραιώς και επαρχίας λαμβάνουν από τη Βουλή των Ελλήνων ετησίως 52 εντολές μετακίνησης, αεροπορικώς από την Αθήνα προς τις εκλογικές τους περιφέρειες, μετ’ επιστροφής (μια για κάθε εβδομάδα δηλαδή). Οι εντολές αυτές διατίθενται ανά τρίμηνο στον καθένα και εάν αναρωτιέστε γιατί δίνονται εισιτήρια και στους βουλευτές Α’ Πειραιώς είναι επειδή στην εκλογική τους περιφέρεια συγκαταλέγονται εκτός από τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα, που διαθέτουν αεροδρόμιο από το 1972. την ίδια ώρα οι βουλευτές επαρχίας, οι οποίοι δεν δικαιούνται αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβασή τους, από και προς τις εκλογικές περιφέρειές τους επειδή δεν έχουν αεροδρόμιο εκεί κοντά, καθώς και οι βουλευτές οι οποίοι δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση των αεροπορικών εντολών που δικαιούνται, έχουν τη δυνατότητα, με έγγραφή δήλωσή τους, να ζητήσουν την καταβολή του αντιτίμου των διοδίων για τη μετάβασή τους από και προς την εκλογική τους περιφέρεια, χωρίς να έχουν το δικαίωμα χρήσης των αεροπορικών εντολών.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού όμως είχαν απαγορευτεί οι πτήσεις με αποτέλεσμα οι εθνοπατέρες και οι εθνομητέρες μας να μην κάνουν χρήση των εντολών αεροπορικής μετακίνησης και όσοι δεν μετέβαιναν σε νησί αλλά στην ηπειρωτική χώρα (π.χ. Θεσσαλονίκη ή Ιωάννινα που έχουν αερολιμένα) να πηγαινοέρχονται οδικώς καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας – όπως το δικαιούνταν βάσει της προβλεπόμενης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Τώρα, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής που δημοσιεύτηκε ακολούθως στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (αρ.φύλλου 1980/22.5.220), που έχει ως θέμα τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στην αεροπορική μετακίνηση των βουλευτών επαρχίας, διαβάζουμε ότι «για το χρονικό διάστημα από 1 Απριλίου έως 21 Δεκεμβρίου 2020, λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία Covid-19, οι βουλευτές επαρχίας δύνανται να ζητήσουν, ανά τρίμηνο, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης προς τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής, αντί της παροχής των ειδικών δελτίων εντολών προς έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων, την καταβολή του αντιτίμου των διοδίων, μετ’ επιστροφής από και προς την εκλογική τους Περιφέρεια». Ακολούθως επισημαίνεται ότι «για το τρέχον τρίμηνο από 1.4.2020 έως και 30.6.2020, επιστρέφονται από τους Βουλευτές Επαρχίας τα ειδικά δελτία αεροπορικών εντολών που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί».

Διαβάστε την απόφαση εδώ.