Κεραμέως για εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Συνεννόηση με παρόχους κινητής τηλεφωνίας για τυχόν προβλήματα

«Η συντριπτική πλειοψηφία έχουν σταθερή τηλεφωνία με απεριόριστο χρόνο δεδομένων»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:04
02/04/2020
Κεραμέως για εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Συνεννόηση με παρόχους κινητής τηλεφωνίας για τυχόν προβλήματα
5
loading

Σε συνεννόηση με τους παρόχους κινητής-σταθερής τηλεφωνίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται από την υπερφόρτωση της χρήσης του δικτύου, βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας, όπως διαβεβαίωσε στη Βουλή η Νίκη Κεραμέως.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΜεΡΑ25 Σοφίας Σακοράφας, που τόνισε την ανάγκη καθολικής πρόσβασης όλων των μαθητών και φοιτητών στην εξ αποστάσεων εκπαίδευση, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η συντριπτική πλειοψηφία διαθέτει πρόσβαση στο ίντερνετ για τηλεδιασκέψεις με απεριόριστο χρόνο, ενώ παράλληλα το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με τους παρόχους για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται και να διευκολυνθεί η διαδικασία.

«Η συντριπτική πλειοψηφία έχουν σταθερή τηλεφωνία με απεριόριστο χρόνο δεδομένων. Εξασφαλίσαμε τη δυνατότητα μέσω τηλεφώνου και συζητάμε με τους παρόχους για περαιτέρω στήριξη για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι υπάρχει πρόβλεψη και για την τηλεφωνική σύνδεση των μαθητών, ενώ έχουν καθιερωθεί ωράρια στη χρήση των διαδικτυακών πλατφόρμων για καλύτερη κατανομή του φόρτου που δέχεται το σύστημα μέσα στην ημέρα.

Από την πλευρά της, η κ. Σακοράφα έκανε λόγο για προβληματική λειτουργικότητα της διαδικτυακής πλατφόρμας και για ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η κ. Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι αναβαθμίζονται διαρκώς όλα τα συστήματα της σύγχρονης εκπαίδευσης, ενώ από τη Δευτέρα ξεκίνησαν στα δημοτικά σχολεία και τα τηλεμαθήματα, στα οποία διαπιστώθηκε μεγάλη συμμετοχή και τηλεθέαση.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, την πρώτη μέρα εφαρμογής της εκπαίδευσης από την τηλεόραση την είχαν παρακολουθήσει πάνω από 51.000 μαθητές από 4-14 ετών, ενώ τόνισε ότι στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα το ποσοστό των φοιτητών που συμμετέχει στα ψηφιακά προγράμματα ξεπερνά το 90%.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar 1900

  Απαράδεκτη δήλωση από έναν υπουργό παιδείας. Η εκπαίδευση πρέπει να είναι για ΟΛΟΥΣ το ίδιο και με τα ίδια μέσα, αλλιώς είναι εκπαίδευση πολλών ταχυτήτων. Υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν ούτε τηλέφωνο. Τι είναι αυτοί; Πλεμπα; Δωρεάν διαδίκτυο και η/υ σε όλους τους μαθητές αλλιώς παραιτήσου, που νομίζεις ότι κανείς και έργο εις βάρος των μαθητών, των γονέων και των δασκάλων. ΝΤΡΟΠΗ.

 2. avatar Ψέμα οτι

  Η συντριπτική πλειοψηφία έχουν σταθερή τηλεφωνία με απεριόριστο χρόνο δεδομένων.
  Πολλές οικογένειες δεν έχουν και πολλές που είχαν με την οικονομική κρίση το έκοψαν.
  Για βάλε για την \"μειοψηφία\" των μαθητών και μόνο απεριόριστο free....αν έχεις τσίπα...

  1. avatar Κερασμενο

   καλε μου φιλε τα παιδια διαβαζουν στους γειτονες το βραδυ γιατι μας εχουν κοψει το ρευμα ...Σε παρακαλω πολυ !!!!

 3. avatar Takis p

  Τραγουδά εσυ παίζοντας κουτσό
  Εδώ τρέχει ο κόσμος μα προλάβει εσυ κάθε μέρα κασέτα τα ίδια
  Μείωσε την ύλη κυρία μου να βρουνε άκρη τα παιδιά που διαβάζουν κ εσυ βγαίνεις στα κανάλια

 4. avatar Omg

  Να μας πει η κυρια Κεραμεως τι θα γινει με τα διδακτρα των φροντηστιριων που ενω τα εκλεισε η κυβερνηση συνεχειζουν να μας ζητουν διδακτρα μεσο skype..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει