Ζωή Κωνσταντοπούλου για κορονοϊό: Έγιναν τεράστια βήματα, με συντεταγμένο τρόπο και συνεπή ενημέρωση

«Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την καθημερινή, ειλικρινή, άρτια και συνεχή ενημέρωση των πολιτών όλων των τελευταίων ημερών»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
6:36
26/03/2020
Ζωή Κωνσταντοπούλου για κορονοϊό: Έγιναν τεράστια βήματα, με συντεταγμένο τρόπο και συνεπή ενημέρωση
21
loading

Ένα μήνυμα συστράτευσης και αλληλεγγύης στη μάχη κατά του κορονοϊού στέλνει, με δήλωσή της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου σημειώνει ότι δεν είναι ώρα μικροπολιτικής και εκ του ασφαλούς υποδείξεων αλλά ευθύνης και προσπάθειας.

Παράλληλα, χαιρετίζει την ωριμότητα και την αυταπάρνηση της πλειοψηφίας των πολιτών και καλεί την κυβέρνηση να συνεχίσει σθεναρά στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Αναγνωρίζουμε ότι έχουν ήδη γίνει τεράστια βήματα, με συντεταγμένο τρόπο και με συνεπή ενημέρωση των πολιτών. Περιμένουμε να συνεχισθούν με την απαιτούμενη ένταση. Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την καθημερινή, ειλικρινή, άρτια και συνεχή ενημέρωση των πολιτών όλων των τελευταίων ημερών, που σέβεται και εκπαιδεύει τους πολίτες, καθιστώντας τους κοινωνούς» σημειώνει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Μπροστά στη μεγαλύτερη δοκιμασία που έχουν ζήσει οι σημερινές γενιές,

Στις εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές που χάνονται καθημερινά, απώλειες ενός αόρατου πολέμου,

Μπροστά στον αδιάκοπο μόχθο όλων εκείνων που μάχονται για να σώσουν κάθε ζωή που κινδυνεύει, αλλά και για να κρατήσουν τον κίνδυνο μακριά από τους υπόλοιπους

Στον κόπο εκείνων που, από θέση πρώτης γραμμής, δίνουν αυτή τη στιγμή μια μάχη άνιση, με το χρόνο, με τις ελλείψεις, με έναν μη αποκωδικοποιημένο ακόμη ιό,

Μπροστά στην αδιαμφισβήτητη και συντεταγμένη προσπάθεια εκείνων που σήμερα, στην Ελλάδα, από διαφορετικές θέσεις ευθύνης, πολιτικής, επιτελικής, επιστημονικής, σχεδιάζουν, προβλέπουν, οργανώνουν, αξιολογούν, αναθεωρούν και αναλαμβάνουν το βάρος των αποφάσεων,

Μπροστά στην αγωνία όλων των πολιτών, όλων μας, για το μέλλον,

Στη συνειδητοποίηση της αναγκαστικής στέρησης ελευθεριών που μέχρι χθες ήταν αυτονόητες

Στην συναντίληψη της ανάγκης να αναστείλουμε προσωρινά τα πιο πολύτιμα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, για να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε τα αναντικατάστατα, τις ανθρώπινες ζωές,

η Πλεύση Ελευθερίας στέκεται με συναίσθηση της ιστορικής και καθοριστικής σημασίας των στιγμών

Που ήδη άλλαξαν τον κόσμο

Και που θα κρίνουν το μέλλον μας.

Δεν είναι ώρα μικροπολιτικής και εκ του ασφαλούς υποδείξεων

Δεν είναι καν ώρα κριτικής

Είναι η ώρα της ευθύνης και της προσπάθειας, συλλογικής και προσωπικής

Στη στιγμή της μάχης για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, δεν στέκεσαι ως παρατηρητής ή κριτής, κουνώντας το δάχτυλο σε εκείνους που, έστω στην στιγμή αυτή, αποδεδειγμένα καταβάλλουν σοβαρές προσπάθειες για την ανάσχεση του κακού.

Για τις ελλείψεις που διαπιστώνονται, κανένας από όσους κυβέρνησαν δεν μπορεί να αισθάνεται περήφανος ή δικαιωμένος. Οι κίνδυνοι και η σημασία της πρόνοιας είχαν επισημανθεί από πολλούς. Όμως αυτή η στιγμή δεν είναι η στιγμή της πολιτικής ή ηθικής δικαίωσης για κανέναν.

Καλούμε σε σύμπνοια, συστράτευση και αλληλεγγύη

Καλούμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να εφαρμόσουν με αυτοπεριορισμό και αυτοσυνειδησία τα μέτρα ανάσχεσης της εξάπλωσης του ιού. Από τη στάση του καθενός κρίνονται οι ζωές πολλών. Κι ο καθένας μας είναι ο θεματοφύλακας της ζωής πολλών αθώων.

Χαιρετίζουμε την ωριμότητα και την αυταπάρνηση με την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ανταποκρίνεται σε αυτήν την ανάγκη.

Καλούμε την Κυβέρνηση να συνεχίσει σθεναρά στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με την συνέχιση δημιουργίας επιπλέον κλινών και κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ, προσλήψεων ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού, την προμήθεια υλικών και την άμεση διάθεσή τους, αλλά και τη διερεύνηση δυνατότητας εγχώριας-εθνικής παραγωγής τους

Αναγνωρίζουμε ότι έχουν ήδη γίνει τεράστια βήματα, με συντεταγμένο τρόπο και με συνεπή ενημέρωση των πολιτών. Περιμένουμε να συνεχισθούν με την απαιτούμενη ένταση.

Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την καθημερινή, ειλικρινή, άρτια και συνεχή ενημέρωση των πολιτών όλων των τελευταίων ημερών, που σέβεται και εκπαιδεύει τους πολίτες, καθιστώντας τους κοινωνούς.

Καλούμε την Κυβέρνηση να συνεχίσει επίσης και να επεκτείνει τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, στο σύνολό της, αντισταθμίζοντας τις συνέπειες των περιορισμών και συμπεριλαμβάνοντας, κατά προτεραιότητα, στα μέτρα πρόνοιας τους πιο αδύναμους.

Χαιρετίζουμε τα πρώτα καθολικά μέτρα στήριξης κι ανακούφισης που λήφθηκαν και ζητάμε να συνεχιστεί η διαρκής διεύρυνσή τους, με στόχο να μην μείνει κανένας άνθρωπος απροστάτευτος κι αβοήθητος.

Καλούμε την Κυβέρνηση ακόμη να λάβει τα δέοντα υποχρεωτικά μέτρα ώστε το Τραπεζικό Σύστημα να στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά τον δοκιμαζόμενο λαό, από τον οποίο έχει αιμοδοτηθεί. Οι μέχρι σήμερα ανακοινώσεις των τραπεζών είναι κατώτερες των περιστάσεων, αδικαιολόγητες μπροστά στην εθνική δοκιμασία. Όσα οι Τράπεζες δεν χορήγησαν οικειοθελώς, η Κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να τα επιβάλει ως υποχρεωτικά για τις τράπεζες μέτρα, άμεσα εφαρμοστέα

Υπενθυμίζουμε ότι ρεύμα και νερό είναι κοινωνικά αγαθά ζωτικής σημασίας και ζητούμε να υπάρξει άμεση παρέμβαση κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης για την αποκατάσταση όλων των κομμένων οικιακών συνδέσεων.

Καλούμε την Εκκλησία της Ελλάδος να συνδράμει οικονομικά και με την διάθεση πόρων και χώρων σε αυτήν την τιτάνια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι η ώρα να το κάνει. Και έχει τη δυνατότητα γενναίας ενίσχυσης των προσπαθειών. Την ώρα που άτομα, κοινωνικές πρωτοβουλίες, κοινωνικά ιατρεία, επιχειρήσεις, αθλητικά σωματεία, και τόσοι άλλοι φορείς σπεύδουν να συνδράμουν, είναι εκκωφαντική η μέχρι σήμερα σιωπή και απουσία της Εκκλησίας. Αναντίστοιχη προς τις πραγματικές δυνατότητες διάθεσης εκκλησιαστικών περιουσιακών στοιχείων και χρημάτων στη μάχη κατά της εξάπλωσης του ιού. Αναντίστοιχη προς την στήριξη του κράτους και των πιστών στην Εκκλησία τόσα χρόνια. Ανακόλουθη με την ουσία του κηρύγματος αγάπης προς τον πλησίον και αλληλεγγύης.

Στέλνουμε μήνυμα στήριξης κι ευγνωμοσύνης στους επιστήμονες που, όλο αυτό το διάστημα, ερευνούν, μελετούν και καταθέτουν την ψυχή και τις γνώσεις τους για την καταπολέμηση της πανδημίας και την ανεύρεση εμβολίου και θεραπείας. Είναι άλλωστε εκείνοι που πρώτοι, με διαύγεια και υπευθυνότητα, επεσήμαναν την πιθανότητα εκδήλωσής της, πολύ πριν εκδηλωθεί.

Εμείς σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή επιλέγουμε να είμαστε συμπαραστάτες σε όλους εκείνους που δίνουν τη μάχη, αλλά και αρωγοί όπου μπορούμε να αναλάβουμε μερίδιο ευθύνης.

Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή, έμπρακτα και αληθινά την προτροπή Μένουμε Σπίτι και κάθε μέλος μας έγινε υπόδειγμα και πομπός αυτής της προτροπής.

Σήμερα που ο κατ’ οίκον περιορισμός έγινε υποχρεωτικός, καλούμε τους πολίτες, με ανθρωπιά κι αλληλεγγύη να σταθούν κοντά, ακόμη κι από απόσταση, σε όσους είναι μόνοι και χρειάζονται βοήθεια, στήριξη, εμψύχωση. Ένα τηλεφώνημα, ένα μήνυμα, μια τσάντα με ψώνια στην πόρτα, ας είναι η αφορμή για ανθρώπινη ζεστασιά.

Από αυτήν την δοκιμασία, πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να βγούμε αλώβητοι

Αλλά και για να βγούμε καλύτεροι.

Ας αξιοποιήσουμε αυτήν την οδυνηρή εμπειρία για να φανταστούμε, να σχεδιάσουμε, να διεκδικήσουμε και να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας, την πατρίδα μας, με αγάπη για τον άνθρωπο και με προσήλωση στην ελευθερία.

Κι ας βάλουμε στόχο να είμαστε όλοι εκεί για να δούμε και να ζήσουμε μαζί αυτήν την μέρα.

Η ανάρτηση στο Facebook

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

21
σχόλια
 1. avatar στις πλάτες του Ελληνικού λαού.

  Απλά ωριμάζουν όλοι,αλλά στις πλάτες του Ελληνικού λαού.
  Θυμάστε τον Αλέξη που μάθαινε αγγλικά
  Ρε τι μας βρήκε με όλους αυτούς

 2. avatar Αααααα

  Μπράβο ρε Ζωίτσα δείχνει ότι αφήνει στην άκρη την πολιτική ιδεολογία και κοιτάει το γενικό καλό.ας το δει ο Πινόκιο και η τρελοπαρεα του.υπαρχουν και εκπλήξεις τι να πεις.

 3. avatar ΑΦΟΥ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΕΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  ΠΕΙΘΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ,
  ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.
  ΕΥΤΥΧΩΣ !!

 4. avatar Ρε

  Θα σε στόλιζα με όλα τα κοσμητικα επιθετα
  που ξέρω και ξέρω πολλα
  αλλά θα τα κόψει το ΝΒ
  Το μόνο που σου αξίζει φτύσιμο από φορέα κορονοιου

  1. avatar Ρε

   δε σου εκατσε γιατι εισαι ασχημος;

 5. avatar Έρχονται πολιτικές ανακατατάξεις

  Όταν το όχημα της «προοδευτικής παράταξης» έρθει αντιμέτωπο με τη σκληρή πραγματικότητα και βρεθεί σε αδιέξοδο, αρχίζει να κινείται με την (ρεαλιστικότερη) όπισθεν. Οπότε λογικό είναι να «έσονται οι έσχατοι πρώτοι».

 6. avatar πεταξε τις ιδεοληψιες…..

  και προσγειωθηκε στην πραγματικοτητα.....μπραβο ζωη....................

 7. avatar Ellraiser

  Ενα ατομο που αξιζε να μπει στην βουλη.
  Κρατα γερα καποτε ισως ξυπνησουν.
  Το μονο ατομο που ως προεδρος της βουλης οργανωσε το πορισμα με διεθνη εμπειρα ονοματα για προσβολη του χρεους (με απαιτησεις) στους διεθνεις οργανισμους.
  Πορισμα κλειδωμενο σε καποιο συρταρι απο τις συστημικες κυβερνησεις που βγαζετε.

 8. avatar Πολεμηστης του πληκτρολογιου

  Ρε μπας και εχει πυρετο? Μπας και εχει κολλησει κορονοιο? Ειπε καλη κουβεντα για την ΝΔ η πρων συριζου? Κατι μου μυριζει...κατι μου μυριζει...

 9. avatar ΜΑΡΥ

  ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΕΓΩ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΗΞΡΕΡΑ ΜΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΜΕΡΟΛΙΠΤΗ
  ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ

 10. avatar George7015

  Μπράβο Ζωή, δείχνεις αξιοπρέπεια και αλτρουϊσμό προς τη δοκιμαζόμενη χώρα μας!

 11. avatar Μπράβο Ζωή….

  Με εξέπληξε θετικά η τοποθέτηση σου!!!

 12. avatar PANKO

  Κι εσύ στο κόλπο της τρομοκράτησης Ζωίτσα...;;;
  Θα έρθει η ώρα, που θα ζητάς ψήφο...

  1. avatar ο βρωμικος νους σας……ειναι στη ψηφο

   οχι στο λαο...στη χωρα ...στο πολιτη.....ξεγιβεντισμενοι φοροπακιστανοι.........μαδουρια του ποδεμος...με τις βιλαρες τις πολλες.....γυναικες υπουργαρες....εφαγαν το λαο της ισπανιας αρνηθηκαν να παρουν μετρα ...οι τρισαθλιοι...οι βρωμιαρηδες

  2. avatar εσυ ψαχνεις τροπους να φυγεις απο τη ζωη…..

   τραβα ισπανια με τα ποδεμοσυντροφια που θαψανε χθες 800 νεκρους.....με την ιδεοληψια σας.....δολοφονοι του λαου ειστε.....αναρχοσαμπρελες.....ξεφτιλες.....

 13. avatar Bill_ new

  Μπραβο. Εξαιρετικη τοποθετηση. Με εξεπληξε θετικα.

 14. avatar Ζωίτσα

  Έπαθες μετάλλαξη; Πώς και έτσι; Μάλλον φταίει το ανύπαρκτο ποσοστό σου στις εκλογές που δεν σε ψήφισε ούτε ο θυρωρός σου που λένε Ίσως για το οτι ήθελες να σου αλλάξει το λάστιχο ή τα φώτα και δεν σου εκανε την χαρη

  1. avatar δες τη μεταλλαξη του συριζα…..

   σταλινιστη φασιστα.....νενεκο της μαρκελας.....σου εθιξαν και σενα τα δικαιωματα στην καταληψη ασυλια αναρχια στους εραστες πακιστανους???αληταραδες

 15. avatar Κουφός Ντίνας

  Επιτέλους μια σωστή αντιπολιτευτική φωνή.

 16. avatar Μπράβο,!!!

  Ζωήτσα... αρχίζω να σε πάω εσένα.... διότι από αυτά που ακούω κάθε μέρα από μερικούς αγράμματους.... εκεί στον Σύριζα... σαν τον Χαριτση... τον Παπά... την Αχτσιογλου κάνουν δηλώσεις λες και το κράτος ζει σε κανονικές συνθήκες τα ζώα δεν ξύπνησαν ακόμη... Ζουν λες και είναι ακόμη στον λήθαργο της εξουσίας!!!!

  1. avatar σωστος σωστοτατος

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει