Αλλάζει δραματικά ο τρόπος λειτουργίας του Κοινοβουλίου μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, θα ζητήσει αύριο την έγκριση της Διάσκεψης των Προέδρων, προκειμένου να λειτουργεί η Ολομέλεια με μικρότερο αριθμό βουλευτών κάθε φορά και όχι με τους 300 -αν και η αλήθεια είναι ότι σπάνια βρίσκονται άπαντες στην αίθουσα.

Αυτό που αναμένεται να αποφασιστεί, είναι οι συζητήσεις επί των νομοσχεδίων να μην γίνονται με κατάλογο ομιλητών, όπου έμπαινε μια σειρά προσώπων από κάθε κόμμα, αλλά οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες να αποφασίζουν έναν περιορισμένο αριθμό μελών τους που θα τοποθετείται από το βήμα.

Επίσης, κάθε φορά που θα υποβάλλεται αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία αυτή δεν θα διεξάγεται ηλεκτρονικά αλλά με τον παραδοσιακό τρόπο, ο οποίος θα είναι όμως διαφοροποιημένος. Κάθε φορά θα καλούνται να ψηφίζουν ανά περιφέρεια, ομάδες των είκοσι ή τριάντα ατόμων και οι υπόλοιπο θα περιμένουν είτε στο περιστύλιο, είτε στο εντευκτήριο, είτε στο καφενείο της Βουλής. Αυτό όμως σημαίνει πως στην πράξη, ούτως ή άλλως, θα υπάρχει συγχρωτισμός αρκετών προσώπων έξω από την αίθουσα, αλλά και πως η διαδικασία μπορεί να ξεπερνάει χρονικά και τις δύο ώρες.