Η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, που θα συνεδριάσει τελικώς την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 10:30 πμ, αναμένεται με πολιτικό ενδιαφέρον λόγω της επικαιρότητας με το προσφυγικό και όχι μόνον, αλλά θα έχει και κάλπες, με στόχο την ανανέωση των κομματικών οργάνων.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Συγκεκριμένα θα εκλεγεί η νέα Εκτελεστική Γραμματεία, το ανώτερο καθοδηγητικό και εκτελεστικό όργανο του κόμματος της ΝΔ μεταξύ δύο συνεδριάσεων της Πολιτικής Επιτροπής. Είναι διαρκές όργανο, που υλοποιεί τις αποφάσεις του κόμματος της ΝΔ και είναι αρμόδιο για όλα τα θέματα που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα άλλων οργάνων, σύμφωνα με τις διατάξεις του γαλάζιου καταστατικού.

Η Εκτελεστική Γραμματεία έχει συνολικά 16 μέλη, οκτώ ex officio και οκτώ αιρετά, εκ των οποίων τέσσερα κοινοβουλευτικά και τέσσερα μη κοινοβουλευτικά μέλη της ΠΕ.

Στην προηγούμενη σύνθεση της τα κοινοβουλευτικά αιρετά μέλη ήταν οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιώργος Βλάχος, Γιάννης Τραγάκης και Μαρία Σπυράκη, ενώ από τα τέσσερα μη κοινοβουλευτικά αιρετά μέλη οι Σάκης Ιωαννίδης και Δήμητρα Λυγούρα δεν είναι ούτως ή άλλως μέλη της ΠΕ πλέον.

Τα άλλα δύο μη κοινοβουλευτικά μέλη που είχαν εκλεγεί είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που έχει αναλάβει πλέον γραμματέας προγράμματος και ο στενός συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη, Στέφανος Σταμούλης.

Υπενθυμίζεται πως ex officio στην Εκτελεστική Γραμματεία μετέχουν, εκτός βέβαια από τον αρχηγό της ΝΔ και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι αντιπρόεδροι του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Γιώργος Στεργίου, ο γενικός διευθυντής του κόμματος της ΝΔ Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.

Την Κυριακή θα ψηφιστούν επίσης από την ΠΕ αλλαγές στον κανονισμό περιφερειακής οργάνωσης της ΝΔ.