Κεραμέως: Επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων-Τι αλλάζει για το απολυτήριο Λυκείου

Όλες οι αλλαγές που προωθεί η υπουργός Παιδείας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0:43
08/12/2019
Κεραμέως: Επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων-Τι αλλάζει για το απολυτήριο Λυκείου
4
loading

Ριζικές αλλαγές από το 2021 για το απολυτήριο Λυκείου και το εξεταστικό σύστημα δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως.

Όπως αναφέρει η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Καθημερινή», ταυτόχρονα, από το ίδιο σχολικό έτος για τους μαθητές που θα εισαχθούν στην Α’ Λυκείου, θα συνυπολογίζονται με αυξανόμενη διαβάθμιση ανά τάξη, οι επιδόσεις των τριών τάξεων του λυκείου για την απόκτηση του εθνικού απολυτηρίου.

Οι υποψήφιοι θα εξετάζονται στα τέσσερα μαθήματα στο τέλος της Γ Λυκείου για να λάβουν το απολυτήριο. Το σύστημα αυτό όπως σημειώνει η Νίκη Κεραμέως προϋποθέτει βάση του 10 για τη λήψη του απολυτηρίου, όπως σήμερα.

Τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα συνεχίσουν να είναι τέσσερα, όπως σήμερα.

Μεταξύ άλλων, προανήγγειλε την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων από το ερχόμενο σχολικό έτος, με ορισμένες ωστόσο προσαρμογές, προκειμένου «να αξιοποιηθεί η εμπειρία από την προηγούμενη εφαρμογή της».

Παράλληλα, δρομολογούνται αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των δύο βαθμίδων, ξεκινώντας από τα «θεμέλια», δηλαδή το νηπιαγωγείο. Στόχος, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, είναι οι μαθητές να αποκτούν κρίσιμες δεξιότητες όπως η κριτική σκέψη και η συνεργατικότητα, «αλλά και ουσιαστική γνώση των τεχνολογιών και της χρήσης του Διαδικτύου».

Για τους στόχους αυτούς, το υπουργείο Παιδείας θέλει να εμπλουτιστεί το σχολικό πρόγραμμα με νέες θεματικές (π.χ. εθελοντισμός, επιχειρηματικότητα, σεξουαλική αγωγή, καταπολέμηση των εξαρτήσεων), ενώ θα αναμορφωθούν τα υπάρχοντα προγράμματα και βιβλία καθώς και πιθανόν οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar agilotos. stravos

  Κεραμέως: Μια «Ελένη Λουκά» στο υπουργείο Παιδείας.

 2. avatar 9085454

  ΠΑΙΔΕΙΑ , ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΟΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΒΟΗΘΕΙΑΣΑΣ ..

 3. avatar Κουφός Ντίνας

  Της παιδείας οι ρίζαι πικραί,.. Που είναι η πίκρα σήμερα; Λίγο διάβασμα, λίγες εξετάσεις, μεγάλοι βαθμοί άνευ αξίας, η τσάντα στο σχολείο. Και το μέγιστο στην όλη εκπαίδευση οι δημοκρατικές διαδικασίες- μη χέσω- με τα 5μελή και 15μελή να νοιάζονται ΜΟΝΟ για τις εκδρομές. Φτάνουμε στην 3η λυκείου και σπάμε το κεφάλι στον τοίχο. Λιγοστές εξαιρέσεις κάποιοι εκπαιδευτικοί με όρεξη.

 4. avatar Nv

  Κεραμεως στο κεφάλι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει