Σε ρύθμιση σχετικά με την προθεσμία για την εξασφάλιση της δυνατότητας αδειοδότησης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα προχωρά η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, αυτήν τη στιγμή, λόγω μη ολοκλήρωσης κτιριακών εργασιών, 57 από τις 287 δομές (παλιές και νέες) αδυνατούν να λάβουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, με βάση το ισχύον νομοθετικό καθεστώς. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η μη παράταση της προθεσμίας θα συνεπαγόταν τη διακοπή της λειτουργίας τους, δημιουργώντας σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα στους χρήστες των υπηρεσιών, καθώς και στο οικογενειακό περιβάλλον τους.

Για την αποφυγή αυτών των δυσμενών κοινωνικών συνεπειών, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχωρά σε διετή παράταση της προθεσμίας ικανοποίησης των κτιριολογικών απαιτήσεων. Σκοπός της ρύθμισης είναι η εξασφάλιση της περίθαλψης και της κοινωνικής προστασίας ηλικιωμένων αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων ή μη, τα οποία, λόγω κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών και προβλημάτων υγείας, χρήζουν προστασίας σε δομές κλειστής περίθαλψης.