Αποκάλυψη: Σχεδόν οι μισοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται να δώσουν το 40% του μισθού τους στο κόμμα

Η Κουμουνδούρου έχει απαιτήσει να τους παραχωρήσουν και από δύο συνεργάτες ο καθένας, αλλά αρκετοί «σύντροφοι»... σφυρίζουν αδιάφορα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9:40
01/11/2019
Αποκάλυψη: Σχεδόν οι μισοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται να δώσουν το 40% του μισθού τους στο κόμμα
31
loading

Τουλάχιστον κορόιδα (είναι ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός) αισθάνονται περίπου οι μισοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας τους άλλους μισούς να αγνοούν επιδεικτικά την εντολή που τους έχει δοθεί από την Κουμουνδούρου εδώ και περίπου δύο μήνες, ώστε να δίνουν υπέρ του κόμματος το 40% της μηνιαίας αποζημίωσής τους (έτσι αποκαλείται ο μισθός που λαμβάνουν από το Κοινοβούλιο) αλλά και να διαθέσουν υπέρ του μηχανισμού τη μια από τις δύο θέσεις επιστημονικών συνεργατών και τη μια από τις τρεις θέσεις αποσπασμένων υπαλλήλων που έχει ο καθένας στο γραφείο του.

Οι συνεπείς βουλευτές που ακολουθούν τις εντολές νιώθουν θυμωμένοι γιατί κάθε μήνα καταθέτουν πλέον στο κόμμα γύρω στα 700 με 1.000 ευρώ επιπλέον από αυτά που ήδη τους κρατάνε (τα οποία είναι σχεδόν άλλα τόσα), ενώ στερούνται και δύο ακόμη άτομα που θα είχαν στο γραφείο τους υπό άλλες συνθήκες - έναν επιστημονικό συνεργάτη και έναν αποσπασμένο δημόσιο υπάλληλο. Την ίδια ώρα μάλιστα που οι άλλοι «σύντροφοι»... σφυρίζουν αδιάφορα.

Σχεδόν ένα εκατ. ευρώ δημεύει το κόμμα ετησίως

Ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου που έφερε το κόμμα του στη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, έκρινε σκόπιμο να αναδιοργανώσει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να τον ενισχύσει τόσο οικονομικά όσο και από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού. Εάν και οι 85 βουλευτές του (86 μαζί με τον ίδιο) έδιναν το ποσό που τους ζητούν τότε στα ταμεία της Κουμουνδούρου κάθε χρόνο θα συγκεντρώνονταν περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ τα κεντρικά γραφεία και οι λοιπές υπηρεσίες θα στελεχώνονταν συνολικά με 172 παραπάνω υπαλλήλους - όλοι οι συνεργάτες που δικαιούνται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία τους είναι 430.

Αυτοί που αντιδρούν και καθυστερούν να υπακούσουν, στις κατ' ιδίαν συνομιλίες τους λένε ότι κανένας δεν τους υποχρεώνει να προβούν σε μια τέτοια κίνηση και πως κάτι τέτοιο είναι παράνομο αφού δεν προβλέπεται σε καμία νομοθεσία. Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όμως επικαλείται τον Κώδικα Δεοντολογίας που υπέγραψαν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές πριν τις εθνικές εκλογές και βάσει του οποίου δεσμεύονταν να παραχωρήσουν μέρος του προσωπικού τους καθώς και τμήμα του μισθού.

Η επιστολή της Πολιτικής Γραμματείας

Τέλη Αυγούστου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε στείλει επιστολή σε όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Η αναγκαιότητα αξιοποίησης ενός ορισμένου αριθμού συνεργατών για τις ανάγκες του κόμματος, με την επιβεβλημένη και καθοριστική συνδρομή των βουλευτριών και των βουλευτών του, είναι πασιφανής. Αδιαμφισβήτητα, εξάλλου, είναι τα πολλαπλασιαστικά οφέλη της οργανωμένης υπαγωγής αυτού του κρίσιμου δυναμικού στην υπηρεσία της συλλογικής πολιτικής δράσης. Δράση η οποία εμπεριέχει σαφώς και την υποστήριξη της κοινοβουλευτικής παρουσίας συνολικά. Εξίσου καθοριστικής σημασίας κρίνεται και η συμβολή του συνόλου της Κ.Ο. στην οικονομική ενίσχυση του κόμματος».

Και συνεχίζει με νόημα: «Η Πολιτική Γραμματεία επαναβεβαίωσε ομόφωνα τη σχετική απόφαση για τη διάθεση στο κόμμα της μίας από τις δύο θέσεις επιστημονικών συνεργατών και της μιας από τις τρεις θέσεις αποσπασμένων, που δικαιούται κάθε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας. Πρόκειται για δέσμευση, η οποία άλλωστε διατυπώνεται με σαφήνεια και στον Κώδικα Δεοντολογίας για τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. [...] Επίσης η Π.Γ. προσδιόρισε το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης προς το κόμμα - πέραν της πάγιας παρακράτησης μέσω Βουλής - στα 700 ευρώ μηνιαίως για τους βουλευτές της περιφέρειας και στα 1.000 ευρώ μηνιαίως για τους βουλευτές του συνόλου της Αττικής, της Α' και Β΄ Θεσσαλονίκης και Επικρατείας».

Τι προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας

Εάν έχετε απορία όσον αφορά το τι αναφέρει ο Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, τα επίμαχα σημεία στα οποία «πατάει» η Κουμουνδούρου είναι τα εξής δύο. Πρώτον, ότι «η στελέχωση του Γραφείου της Κ.Ο. καθώς και των συνεργατών του κάθε βουλευτή γίνεται σε συνεννόηση με το κόμμα στο οποίο παραχωρούνται συνεργάτες βουλευτών» και δεύτερον, ότι «όλοι/ες οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι/ες να τηρούν τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων του κόμματος». Κάποιοι όμως φαίνεται ότι κοιτάνε πρωτίστως το ατομικό συμφέρον και την τσέπη τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

31
σχόλια
 1. avatar παλαιμαχος

  Σκεψου, ουτε οι δικοι του τον υπολογιζουν και τον εμπιστευονται να δωσουν χρηματα. Μετα τις εκλογες το προφιλ του υπεστη καταστροφικο πληγμα και λιγοι τον υπολογιζουν πια..Καμμια σχεση με τον δροσερο, κινητικο και ελπιδοφορο Τσιπρα με τον κουρασμενο νευρικο και υπερβαρο μεσηλικα που ειναι σημερα. Εγγυτατα ειναι το πολιτικο του τελος προς τερψιν ολων ημων που υποφεραμε οικονομικα 4.5 χρονια λογω της ανικανοτητας, της απραξιας, δικης του και των αστοιχειωτων συνεργατων του......

 2. avatar τσιταχ

  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ!!!!!!

 3. avatar Guest01062016

  Κάτω το κεφάλαιο των άλλων! Ζήτω το δικό μας!

 4. avatar moot

  Κλαίω απ' τα γέλια! Κοιτάξτε κάτι ανιδιοτελείς αριστερούς ιδεολόγους! Εμπρός για τον σοσιαλισμό και την αταξική κοινωνία αδέρφια! Σύντροφοι νικάμε!

 5. avatar ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

  .........

 6. avatar Social Distortion.

  Εν τω μεταξύ, κάποιος θύμωσε και έγινε ρουφιανακος!

 7. avatar χαχαχαχαχαχαχαχαχα

  Πού πήγε η αριστερή ιδεολογία σας.... οεο??

  1. avatar Στάκαμαν

   Συνεπείς είναι. Η ιδεολογία είναι μία και γνωστή. Αριστερός με δεξιές τσέπες.

 8. avatar te

  και γιατι να τα δωσουν ,
  για να τα φαει ο τσιπρας με την ομαδα του
  και εδω νταβατζιλικι

 9. avatar Axaxaxax

  Οι αλληλέγγυοι..... Πόσο σκουπίδια είναι.... Ούτε μεταξύ τους δεν τα βρίσκουν.... Λαμογια όλα... Κανονικά έπρεπε να πληρώνουν για να είναι βουλευτές όλοι αυτοί...

 10. avatar Χαχα

  Αν ξέρω καλά η ΕΕ και η Γαλλία απαγορεύουν να εργάζονται για το κόμμα τους υπάλληλοι που αποζημιώνονται απο την ΕΕ η το κρατος

 11. avatar Jonny Walker

  Στο ΚΚΕ όμως όποιος αρνηθεί τον στέλνουν ταξίδι αναψυχής σε ένα νησάκι κάπου στην Σιβηρία.

 12. avatar Social Distortion.

  Είδηση είναι οτι κάποιοι ΣΥΡΙΖΑίοι τηρούν τον λόγος τους.... έστω και μόνο προς το κόμμα...

 13. avatar ΚΛΕΩΝ

  Συριζα....για το καλο του λαου!

 14. avatar χαχολοσ

  οι πολιτικοι, ακομα και μεταξυ τουσ, αλλα υποσχονται πριν τισ εκλογεσ και αλλα πρατουν μετα. τι δεν καταλαβαινεται?

 15. avatar takis

  Το περίεργο της υπόθεσης ειναι οτι οι μισοί από αυτούς τα δίνουν ! Υπάρχουν δηλαδή λίγα ψήγματα αξιοπρέπειας σε λίγους από αυτούς . Στο ΣΥΡΙΖΑ ! Απίστευτο !

 16. avatar φιλτατο Ω newsbeast.gr

  ´Σχεδόν οι μισοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ =δηλαδη ΠΑΣΟΚ= αρνούνται να δώσουν το 40% του μισθού τους στο κόμμα/
  Δεν τα γραφεις καλα φιλτατο == newsbeast.gr === για τους φίλους σου γραψε οτι ειναι
  ολοι οι = κλεφτες , λοποδητες του ΠΑΣΟΚ= που κρατανε το Συριζα σαν δευτερο κόμμα
  και τους παιζουν στα δαχτυλα και κανουν οτι θελουν μαζυ με τον τελευταιο = ΡΑΓΚΟΥΣΗ=
  που για να βγη βουλευτης την τελευται στιγμη εγινε ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ με περικεφαλαια.
  Πισω εχει η αχλαδα την ουρα λένε στην ελλαδα και ετσι ειναι
  == ΜΗΠΩΣ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ = για τα γραφομενά σου εναντι στον δικό σου = ΟΜΙΛΟ= που
  εδω και 4 χρονια τον κανης = ΘΕΟ=???? == newsbeast.gr===
  Παλι με χρονια και καιρούς παλι δικιά μας θαναι

 17. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

  δεν λεω ασχημο πραγμα αλλα νομιζετε οτι στην νδ ειναι διαφορετικα? τα βολεμενα λαμογια ακομη και το ευρω θα μαζευουν απο κατω...

 18. avatar χαχα222

  Η απόλυτη απόδειξη οτι είναι Αριστεροί ΜΟΝΟ στα λεφτά των άλλων!!!!χαχαχα..ξεφτιλίκιαααα!!!ρεζίλικιαα!!!

 19. avatar Sotiris

  έλα καημένε ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
  ..................... άλλη μία επιβεβαίωση, πάντα με πράξεις - ποτέ με λόγια, ότι η συμμορία αλ666 είναι "Η ντροπή της αριστεράς", κυρίως για το 30% αυτών που ξεγελάστηκαν και τους ψήφισαν.

 20. avatar γκαγκα συριζαιος

  Χαχααχαχα Ε ρε τα κο μουνια χαχαχαχαχα τρελάθηκαν κάνουν περιουσία στις πλάτες των Ελλήνων όπως και οΙ κοτες νδουλες τωρα είναι πολλά τα λεφτά και μεγάλες οι σαπιοκοιλιές τους

  1. avatar Ελληνοαμερικανος

   Έχει και για τους δυο ο σορος που στέλνει του λαθρο δεν βλέπεις αγάπη που τους έχει ο κουλης
   τους φέρνει και πιο κοντά στο εσωτερικό από την αγάπη που τους έχει ο αριστερούλης με την γραβάτα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει