Την αποφασιστικότητα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας χαιρετίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφριντ Μαρτένς, σε σημερινή γραπτή δήλωσή του, σύμφωνα με non paper που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Όπως σημειώνει ο κ. Μαρτένς, τα πράγματα αλλάζουν στην Ελλάδα και ένα χρόνο μετά τις εκλογές ο Έλληνας Πρωθυπουργός επέδειξε κουράγιο για την εφαρμογή μιας φιλόδοξης μεταρρυθμιστικής ατζέντας που στόχο έχει την αντιμετώπιση των χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ τονίζει ακόμη ότι η πρόσφατη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μεταρρυθμίσει την «υπερτροφική και χρεωμένη» δημόσια τηλεόραση σε ένα νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα φαίνεται πως είναι ο μόνος τρόπος για την αναδιάρθρωση της. Αναφέρεται ακόμη στις πολλαπλές προσπάθειες που καταβλήθηκαν κατά το παρελθόν, εν μέσω της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, οι οποίες απέτυχαν λόγω της ισχυρής αντίστασης των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Τους τελευταίους δώδεκα μήνες ο Αντ. Σαμαράς αποκατέστησε την αξιοπιστία της Ελλάδας, η οποία επανήλθε σε τροχιά, υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΕΛΚ. «Μετά τη δύσκολη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης της προηγούμενης εβδομάδας η Ευρώπη θα πρέπει να στείλει καθαρά μηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης για τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα είναι μάταιες», καταλήγει