Τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που έπιναν -προ ημερών- τον καφέ τους το πρωί σε καφέ του κέντρου της Αθήνας, απολαμβάνοντας τον κλιματισμό του καταστήματος και έχοντας εύθυμη διάθεση, σχολίαζαν τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη με ιδιαίτερα θετικά σχόλια. Είχαν όμως και μια ένσταση ως προς το κυβερνητικό σχήμα. Όπως έλεγε ένας εξ αυτών που έχει μακρά κοινοβουλευτική θητεία, παλαιότερα η συγκρότηση της εκάστοτε κυβέρνησης γινόταν και με γεωγραφικά κριτήρια.

«Τώρα ο πρωθυπουργός ούτε καν άνοιξε τον χάρτη. Έβαλε αυτούς που ήθελε στα χαρτοφυλάκια, χωρίς να συνυπολογίζει την περιφέρεια που εκλέγεται ο καθένας». Αποτέλεσμα αυτού είναι στο Υπουργικό Συμβούλιο να μην υπάρχει κανένα μέλος από την περιοχή της Ηπείρου (ήτοι από τις εκλογικές περιφέρειες Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας), της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας κάτι που δεν έχει αρέσει καθόλου σε όσους εκλέγονται εκεί.

Θυμίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία στην Ήπειρο εξέλεξε 8 βουλευτές, στην Αχαΐα 4, στην Αιτωλοακαρνανία 3 βουλευτές και άλλους τόσους στην Ηλεία. Η παρέα των βουλευτών πάντως (που όλοι τους εκλέγονται σε άλλες περιοχές) παρατήρησε ότι όσον αφορά την Ήπειρο η κατάσταση σώζεται εν μέρει από το γεγονός ότι ο κ. Κώστας Τασούλας από τα Ιωάννινα, εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής. Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη, εκτιμούν ότι θα υπάρξει ισορροπία στον πρώτο ανασχηματισμό.

Μάλλον βλέπουν πολύ μπροστά…