Τι έλεγαν ένα αυγουστιάτικο πρωινό τρεις βουλευτές της ΝΔ για το κυβερνητικό σχήμα

«Δεν άνοιξε τον χάρτη ο Μητσοτάκης»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:59
19/08/2019
Τι έλεγαν ένα αυγουστιάτικο πρωινό τρεις βουλευτές της ΝΔ για το κυβερνητικό σχήμα
8
loading

Τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που έπιναν -προ ημερών- τον καφέ τους το πρωί σε καφέ του κέντρου της Αθήνας, απολαμβάνοντας τον κλιματισμό του καταστήματος και έχοντας εύθυμη διάθεση, σχολίαζαν τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη με ιδιαίτερα θετικά σχόλια. Είχαν όμως και μια ένσταση ως προς το κυβερνητικό σχήμα. Όπως έλεγε ένας εξ αυτών που έχει μακρά κοινοβουλευτική θητεία, παλαιότερα η συγκρότηση της εκάστοτε κυβέρνησης γινόταν και με γεωγραφικά κριτήρια.

«Τώρα ο πρωθυπουργός ούτε καν άνοιξε τον χάρτη. Έβαλε αυτούς που ήθελε στα χαρτοφυλάκια, χωρίς να συνυπολογίζει την περιφέρεια που εκλέγεται ο καθένας». Αποτέλεσμα αυτού είναι στο Υπουργικό Συμβούλιο να μην υπάρχει κανένα μέλος από την περιοχή της Ηπείρου (ήτοι από τις εκλογικές περιφέρειες Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας), της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας κάτι που δεν έχει αρέσει καθόλου σε όσους εκλέγονται εκεί.

Θυμίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία στην Ήπειρο εξέλεξε 8 βουλευτές, στην Αχαΐα 4, στην Αιτωλοακαρνανία 3 βουλευτές και άλλους τόσους στην Ηλεία. Η παρέα των βουλευτών πάντως (που όλοι τους εκλέγονται σε άλλες περιοχές) παρατήρησε ότι όσον αφορά την Ήπειρο η κατάσταση σώζεται εν μέρει από το γεγονός ότι ο κ. Κώστας Τασούλας από τα Ιωάννινα, εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής. Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη, εκτιμούν ότι θα υπάρξει ισορροπία στον πρώτο ανασχηματισμό.

Μάλλον βλέπουν πολύ μπροστά...

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Νίκος.

  Δε σχολίασαν καθόλου την ανικανότητα της κυβέρνησης;! Ξεβρακώθηκε ήδη από τον πρώτο μήνα της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης!

  1. avatar criskalts

   υπομονή και σάλιο

 2. avatar NRG

  Καλά έκανε. Θα θέλαμε να ξέρουμε τα ονόματα αυτών, προφανώς θέλουν να μοιράσουν κομματικά ρουσφέτια ανα περιφέρεια. Οι βουλευτές μπορούν κάλλιστα να προωθήσουν θέματα του τόπου τους μέσω του κοινοβουλευτικού έργου, δέν χρειάζεται να είναι και υπουργοί

  1. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

   @NGR
   ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!!!!
   ΕΥΓΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. avatar Μ.

   ....για να καταλάβω, οποίος «βολεύεται» σε κάποια θέση και σε αυτο το κυβερνητικό σχήμα,εξασφαλίζει τα ρουσφέτια του;
   Δλδ έχουμε δώσει θέσεις εξουσίας ψηφίζοντας τους, για αυτο;
   Δλδ βοηθήσαμε τα τακτοποιήσουν τα ρουσφέτια τους οι Κρητικοί; ( αφού οι περισσότεροι ειναι απο εκεί). Υπάρχουν και άλλοι Έλληνες!
   Δλδ δεν μπορούμε να έχουμε ενα σοβαρό κράτος;

   1. avatar NRG

    Το αντίθετο ακριβώς λέω. Να ξεχάσουν τα ρουσφέτια. Ο λόγος που υπήρχε "χάρτης" στις προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν τα ρουσφέτια. Καλώς ο Κυριάκος τους έκοψε την όρεξη. Δε νομίζω να έχει λόγο να ευνοήσει τους Κρητικούς, ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν. Έβαλε αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς, για αυτό έμειναν πολλοί βουλευτές απ έξω. Να επιλέγει τους κατάλληλους για κάθε θέση, ανεξαρτήτως που εκλέχτηκαν, και ακόμα καλύτερα άν δεν ειναι βουλευτές. ΥΓ. Την Κεφαλογιάννη πάντως που ήταν φαβορί για το Τουρισμού, με καταγωγή από Κρήτη, δέν την έβαλε. Ούτε την Μπακογιάννη.

 3. avatar jim

  Ο άνθρωπος κοίταξε να κάνει έργο και όχι κομματικά ρουσφέτια στη κάθε εκλογική περιφέρεια όπως γινόταν παλιά και γιαυτο θα κριθεί όταν πρέπει και όχι όταν θέλουν κάποιοι

  1. avatar Μ.

   Συγνώμη,αλλα υπαρχει κάποιο δίκαιο σε αυτά που λέγονται!
   Πήξαμε στα -ακης!
   Με αλλα λόγια, στους κρητικούς!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει